Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

trv_bernheze_logo.gifU kunt nog even meedoen met de twee Culinaire Asperge Fietstochten, uitgezet door TRV-Bernheze in samenwerking met enkele van haar leden rond het thema asperges. De vereniging nodigt u graag uit om te komen genieten van deze schitterende en verrukkelijke fietstochten vanaf midden april tot en met St Jansdag, 24 juni.  

De opzet
U combineert het plezier van een fietstocht door het lentegroene Bernhezer landschap met het genot van een heerlijk drie-gangen asperge menu. U start bij één van de deelnemende restaurants met de fietstocht of met de eerste gang: een lekker voorgerecht. Vervolgens fietst u verder en geniet u van een nieuwe fietstocht die speciaal rond het thema asperges is uitgezet. De tocht voert langs verschillende aspergevelden en u bezoekt onderweg het bedrijf van één van de hoogwaardige Bernhezer aspergetelers. Daar krijgt u alle informatie over asperges die u maar wilt hebben. U kunt er ook verse asperges kopen om thuis te bereiden. Als u langs het tweede restaurant komt, kunt u rustig de tijd nemen voor het tussengerecht, dat natuurlijk gemaakt is van asperges. Daarna fietst u verder en geniet van de mooie Bernhezer natuur, totdat u bij het derde restaurant aankomt. Het is tijd voor het hoofdgerecht, een aspergeschotel. Terwijl het zonnetje onder gaat, geniet u nog even na van een actieve en smakelijke dag inde Bernhezer natuur.Officiële opening
Om de opening gestalte te geven overhandigde Henry van Boxmeer namens TRV-Bernheze het éérste kistje Bernheze asperges aan Jan Nelissen, voorzitter van de stichting de Kilsdonkse Molen uit Dinther.

Startpunten
Alle deelnemende bedrijven zijn startpunten. Heesch/Nistelrode: Eetcafe 't Pumpke, Raadhuisplein 7 te Nistelrode, Eeterij  't Bomenpark, Vorsselweg 3 te Heesch, Restaurant-brasserie de Keuken 't Dorp 94 te Heesch en Aspergeteler Rosenhart, Middelpad 1 te Nistelrode. Heeswijk-Dinther: Hotel-restaurant de Barones, Kanaaldijk-noord 14 te Heeswijk-Dinther, Café-restaurant Stanserhorn, Heibloemsedijk 7 te Heeswijk-Dinther, Hotel-restaurant de Leygraaf, Meerstraat 45a te Heeswijk-Dinther en aspergeteler Verkuylen, Boterweg 2 te Heeswijk-Dinther.

De route
Speciaal voor dit evenement zijn er twee routes uitgezet van ruim 25 km, één in Heeswijk-Dinther en één in Heesch-Nistelrode. U kunt zelf kiezen wanneer u de routes gaat fietsen. U kunt ook beide routes achter elkaar fietsen. Er ontstaat dan een route van ruim 60 km. Beide routes staan hieronder weergegeven. Print ze uit, voordat u op weg gaat. U kunt de tochten ook afhalen bij de startpunten.

De gegevens

Datum Op 22 april zijn de fietstochten officieel geopend door het eerste kistje asperges uit te reiken aan Jan Nelissen, voorzitter van de stichting de Kilsdonkse Molen uit Dinther.
Route Er zijn twee routes uitgezet van ongeveer 25 km. Een route door Heesch en Nistelrode en een route door Heeswijk-Dinther. Elke route voert u langs drie restaurants en langs één aspergeteler. De twee routes zijn onderling met elkaar te verbinden waardoor een route van ruim 60 km ontstaat. U kunt de fietsroutes gratis ophalen bij een van de deelnemers of printen vanaf deze site. Voor de 60 km route, moet u beide routes uitprinten of meenemen. U kunt de fietsroutes ook wandelen.

Culinaire Asperge Fietstocht 2009 Heeswijk-Dinther
Culinaire Asperge Fietstocht 2009 Nistelrode - Heesch 

Start U start bij één van de deelnemende restaurants of bij één van de aspergetelers. U kunt zelf kiezen waar u wilt starten. U bepaalt ook zelf waar u de gangen van het menu wilt nuttigen.
Deelnemende bedrijven Voor de route door Heesch en Nistelrode: Aspergeteler Rosenhart, eetcafé 't Pumpke, eeterij 't Bomenpark en restaurant-brasserie de Keuken.
Voor de route door Heeswijk-Dinther: Aspergeteler Verkuylen, hotel-restaurant de Barones, café-restaurant Stanserhorn en hotel-restaurant De Leygraaf.
Informatie over asperges Algemene informatie over de asperge in een printbare A4-folder:
Menu Het menu is speciaal voor u samengesteld rond het thema asperges. Als u liever geen asperges eet, dan kunt u in overleg met de restaurants een keuze maken uit de menukaart.
Kosten Per restaurant rekent u het genuttigde menudeel af.