Vrijdag 9 oktober organiseert de BKK de 10e Zin van Bernheze! ‘Poëzie en…er mag gelachen worden!’
Voor het tiende jaar op rij wordt u de gelegenheid geboden optimaal gebruik te maken van uw ‘vermogen tot beleving en waardering van niet direct zintuiglijk waarneembare zaken’. Organisator de
Er mag weer gelachen worden! Dichters en duizendpoten. Optredens met diepgang en humor wisselen elkaar weer ruimschoots af deze avond.
Nico Dijkshoorn in de 10e Zin van Bernheze
Daar schrik je toch van.
Nico Dijkshoorn is schrijver, dichter en columnist van Voetbal International. Hij schrijft teksten voor Draadstaal en Dit was het nieuws, en is huisdichter van De wereld draait door.. Onder het pseudoniem P. Kouwes schreef hij de uiterst succesvolle dichtbundel Daar schrik je toch van. De eerste 1000 gedichten. De tranen van Kuif den Dolder is zijn romandebuut. Een onverschrokken, heerlijk tegendraadse columnist met een briljante pen, en daar draait het toch altijd om, om het loepzuivere schrijftalent.
Het light verse van Frits Criens is geestig en lijkt aan de oppervlakte puur bedoeld om te vermaken, maar zijn lichtvoetige verzen hebben vaak een dubbele bodem. Hij treedt regelmatig op tijdens poëzieavonden en festivals alleen of met zijn zoon Quirien van Haelen(1981), dé dichter van de zapgeneratie. Quirien schrijft en publiceert pas in 2001 zijn eerste gedicht, maar staat binnen twee jaar op elk Nederlands podium. In 2004 wordt hij als jongste dichter opgenomen in De dikke Komrij.
In 2005 studeerde zij af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en toerde ze met de rockopera Ren Lenny ren (Acda en de Munnik) door het land. Nu gaat zij met een solovoorstelling vol levensterreur het podium op. Aan de piano wisselt ze cynische, optimistische en indringende teksten in sneltreinvaart af. Een groot talent dat haar vleugels uitslaat om de boel eens flink op te schudden.
De goochelaar met woordspelingen en dubbele bodems is een aanrader voor al wie van de Nederlandse taal houdt. En voor wie van vrouwen houdt, want in bijna al zijn gedichten staat de vrouw centraal.