Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

14527Nog net voor nieuwjaar heeft Ad van Schijndel zijn vierde dichtbundel uitgegeven in eigen beheer. Evenals zijn vorige bundel ‘Omgekeerd evenbeeld’ is het een luxe uitgave geworden met veel illustraties, vooral van schilderijen en beelden. De gedichten van Ad van Schijndel (dichter van Bernheze sinds januari 2005) ontstaan vaak door een toevallige gebeurtenis, een blik, een ontroering of een prachtig beeld waar hij dan bij stil blijft staan.

Verschillende gedichten zijn geïnspireerd door kunstwerken, o.a. van beeldentuin Interart en het Noord-Brabants Museum, maar ook de vier seizoenen en kleine elementen in de natuur verwerkt hij in een tekst over relaties. En die relaties krijgen daarbij verschillende accenten. Ook bevat de bundel een aantal gedichten die geënt zijn op de actualiteit zoals Valentijnsdag of het prachtige ‘Eens stond mijn hart stil voor jou’ over het belang van de AED. In de vorm van zijn gedichten bestrijkt Ad van Schijndel een breed veld. Zo tref je in deze bundel van ruim 100 gedichten strak opgebouwde sonnetten en haiku’s aan, maar ook heel vrije verzen. Maar altijd werken ze toe naar een duidelijke voltooiing.

De gedichten zijn in grote lijnen chronologisch gerangschikt, waardoor een mooie afwisseling ontstaat van lichtvoetig en serieus. ‘In verstilling samen’ is een unieke bundel geworden, die tot leven komt door te lezen, te herlezen en elkaar voor te lezen. Zelf draagt Ad zijn gedichten ook graag voor. Dat geeft een extra dimensie aan het samenspel van dichter, tekst en publiek. ‘Maar het kan ook heerlijk stil voor jezelf…’.

‘In verstilling samen’ is te koop in diverse boekhandels in de regio of door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De prijs voor deze bundel van 96 bladzijden is 15 euro. ISBN/EAN: 978-90-9024970-4, NUR-code: 306 Poëzie