Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

lucie_stepanova_febrEerste kamermuziekconcert in 2010 in de serie Kasteelconcerten met Lucie Stepanova (cello) en Ksenia Kouzmenko (piano) 

Op dinsdag 2 februari 2010 treden Lucie Stepanova (cello) en Ksenia Kouzmenko (piano) op in de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk. Zij verzorgen het eerst concert in de serie van de Kasteelconcerten met werken van Schumann, Brahms, Bruch en Sjostakovitsj. 


Programma
Omdat 2010 een Schumannjaar is, starten we met het Adagio en allegro, op.70 (1849)  van deze componist. Oorspronkelijk geschreven voor hoorn en piano; naderhand door Schumann zelf ook bewerkt tot een versie voor cello en piano.
Hierna volgt één van de  mooiste cellosonates die er zijn: de Sonate in e  van Brahms.  Een compositie  die de luisteraar op het puntje van de stoel brengt. Na de pauze zingt de cello opnieuw; nu in het bekende Kol Nidrei van Max Bruch.
Tot slot klinkt de sonate voor cello en piano op.40 (1934) van Sjostakovitsj, het enige werk dat hij voor die combinatie componeerde. 
Lucie Stepanova en Ksenia Kouzmenko
Na hun basisstudies in respectievelijk Praag en Wit Rusland koos elk van hen voor een vervolgstudie aan een Nederlands Conservatorium. Lucie studeerde  o.a. bij Elias Arizcuren in Utrecht; Ksenia Kouzmenko koos voor Naum Grubert van het Haags Conservatorium. De opleidingen werden aangevuld met o.a. masterclasses en concoursen. Zij groeiden uit tot de muzikale persoonlijkheden die ze nu zijn: veelzijdige, overtuigende performers, warmbloedige spelers  met diepgang en een ‘Slavische’ ziel.  

Aanvang 20:00 uur; entrée € 19,--. Reserveren noodzakelijk via secretariaat Stichting Kasteelconcerten Heeswijk 06-53404998; www.kasteelheeswijk.nl