Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

100131-lvdv-slagwerkDe slagwerkgroep van harmonie Sint Servaes uit Dinther had op zondag 31 januari haar jaarlijkse uitwisselingsconcert met Amacitia uit Helmond-Brouwhuis. Doordat de slagwerkgroep uit Lieshout dit jaar verhinderd was, trad de ook de B-selectie van de Dintherse slagwerkgroep op. In een goed gevuld Cultureel Centrum Servaes werd een mooie concertmiddag verzorgd.

In het jubileumjaar van harmonie Sint Servaes uit Dinther was de slagwerkgroepuitwisseling de tweede activiteit in het kader van het 80-jarig bestaan van de vereniging. Om 15.00 uur opende de B-selectie van de slagwerkgroep de concertmiddag met een zestal opzwepende en muzikaal ritmische nummers. Met een groot skala aan instrumenten weten deze groep jonge slagwerkers het publiek al meteen te boeien.

Rond half 4 trad de A-selectie op. Ook deze groep staat, net als de B-selectie, onder leiding van onze instructeur Tonn van de Veerdonk. De slagwerkgroep bracht vier nummers ten gehore. Wat meer ingespeeld en nieuw werk werd deze middag voor het voetlicht gebracht. Het had een sterk optreden tot gevolg. De groep bereidt zich voor op een optreden tijdens de Proms in april 2010 en gaat zich voorts richten op het concours in december 2010 in Etten-Leur.

Tot slot speelde de slagwerkgroep van Amacitia uit Helmond. Zij brachten een zeer gevarieerd en ook gedurfd programma. Met veel melodisch slagwerk, maar ook het ritmisch klapwerk ontbrak niet. Bijzonder element was het a-capella ritmisch gesproken nummer, wat tot veel gesprekstof leidde.

Tegen half 5 kwam er een einde aan een mooi en gevarieerd concert.

Later vind u hier een foto-impressie van deze concertmiddag.