Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

100228_logo_boekenweek‘Jongens waren we - maar aardige jongens.’
Dit is de beroemde openingszin van Titaantjes, één van de mooiste verhalen uit de Nederlandse literatuur. Koekebakker, een van de Titaantjes, blikt terug in de tijd en schetst hoe een groep jongens niet aan hun jeugdidealen kan vasthouden. Aan dit verhaal van Nescio uit 1908 werd het motto van de 75e Boekenweek ontleend: Titaantjes - Opgroeien in de letteren. En daarmee staat jong zijn en opgroeien centraal in de Boekenweek van 2010.

Activiteiten in uw bibliotheek
Tijdens de Boekenweek zijn er, geïnspireerd op het boekenweekthema, lezingen, tentoonstellingen en boekenpresentaties. Woensdag 10 maart start de Boekenweek in BasisBibliotheek Maasland met een lezing van de schrijver Thomas Rosenboom. In de Groene Engel in Oss vertelt hij over zijn laatste roman Zoete Mond en zijn andere werk. Hij wordt geïnterviewd door Willem van den Elzen. In de bibliotheek Oss is een tentoonstelling te zien over de geschiedenis van 75 jaar Boekenweek, samengesteld door Herman Arnolds. Donderdag 11 maart houdt de jonge schrijfster Mireille van Hout in de bibliotheek Zeeland een verhaal over de totstandkoming van haar debuutroman Voorbij Mels: een verhaal over de liefde, verlies, jong zijn, seks, drugs en rock & roll.Columniste Susanne Groeneveld, bekend van haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad Thuis komt op donderdag 18 maart naar de bibliotheek Nistelrode. In een presentatie met onder meer foto’s vertelt zij over het wel en wee van haar gezin met drie dochters: Oudste, middelste, jongste.  

Cadeautjes van de bibliotheek
Wie zich van woensdag 10 tot en met zaterdag 20 maart laat inschrijven en 18 jaar of ouder is ontvangt een dubbele verrassing. Allereerst een voucher om gratis het Boekenweekgeschenk, geschreven door Joost Zwagerman, af te halen in de boekhandel. Ten tweede een Boekenbon van vijf euro.Het Boekenweekgeschenk is ook nog eens een geldig treinkaartje waarmee op zondag 14 maart door heel Nederland gratis kan worden gereisd.

Nog geen lid van de bibliotheek?
Dan is nú het moment om een abonnement af te sluiten. InformatieInformatie over de activiteiten tijdens de Boekenweek is verkrijgbaar in alle vestigingen van BasisBibliotheek Maasland. Toegangskaarten voor de lezing van Thomas Rosenboom zijn à 5 euro te koop in de Bibliotheek Oss. Toegangskaarten voor de presentaties van Mireille van Hout en Susanne Groeneveld zijn à 5 euro te koop in respectievelijk bibliotheek Zeeland en Nistelrode. Niet-bibliotheekleden betalen 7 euro voor de lezing van Rosenboom en 6 euro voor de avonden met Van Hout en Groeneveld. Reserveren voor de lezingen is mogelijk in alle vestigingen van BasisBibliotheek Maasland en bij boekhandel Derijks in Oss.