Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Zinnen_Beelden_Vier_Momenten_-_Ans_Verdijk_en_Jasper_MikkersIn 2009 ging het project Zinnen beelden Vier Momenten van start. Binnen dat project werken beeldend kunstenaars en dichters in duo’s samen bij het vervaardigen van kunstwerken. Deze kunstwerken zijn gewijd aan belangrijke momenten binnen het kerkelijk jaar en worden tentoongesteld in kerken en kloosters in Midden-Brabant. Ze zijn toegankelijkheid voor het publiek.

          De dichter en schrijver Jasper Mikkers, ook bekend onder zijn pseudoniem Tymen Trolsky, werkte samen met kunstenares Ans Verdijk. Uit die samenwerking kwam het beeld ’n Ergens-is voort. Deze titel kan op twee manieren worden gelezen: als En Ergens is, maar ook Nergens is.

          ’n Ergens is bestaat uit een majestueus drieluik dat aan een waterval doet denken. In het blauwe hart van het kunstwerk heeft Jasper Mikkers zijn gedicht (het onbereikbare) geschreven. Bij het schrijven van het gedicht liet Mikkers zich inspireren door de belangrijkste en meest dramatische periode van het kerkelijk jaar: de week voor Pasen.  Op haar beurt liet Ans Verdijk zich inspireren door het gedicht. Zij verbeeldt sterven, dood en verrijzen in een kleurrijke, uitbundige sculptuur van kleine metalen plaatjes, foto’s en andere voorwerpen waardoor de mysteriën rond Pasen opnieuw in al hun facetten beleefd kunnen worden.

          De kunstenaars die aan Zinnen Beelden Vier Momenten meewerken, bepalen zelf waar zij hun kunstwerk aan het publiek presenteren. Ans Verdijk en Jasper Mikkers lieten hun keuze vallen op de bekende en aan geschiedenis rijke Abdij van Berne. Vanaf 6 maart tot 11 april is het kunstwerk te bezichtigen in de kapel van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther.

 Kunstenaar en dichter zijn bereikbaar onder de volgende telefoonnummers en e-mailadressen:
 Ans Verdijk: 0485362618  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jasper Mikkers: 0654707683  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Het adres van de abdij is:
Abdij van Berne
Abdijstraat 49
5473 AD Heeswijk Dinther

 

 

P.S. Aan het project Zinnen Beelden Vier Momenten is een gelijknamig boek gewijd, geschreven door Bertram Westera, in 2009 uitgegeven door Uitgeverij Skandalon te Vught.