Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

wereldwinkelWereldwinkel Heeswijk-Dinther heeft de Voorjaarscollectie 2010 van Fair Trade Original in huis met als grote blikvanger de manden van palmhout ontworpen door Piet Hein Eek. De beroemde Nederlandse designer ontwierp deze collectie ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Fair Trade Original. De producten, die intussen ook aandacht uit het buitenland krijgen, zijn sinds deze maand in de verkoop.

 

Wie kan beter dan Piet Hein Eek antwoord geven op de vraag: kun je houten producten ontwerpen, waarbij het niet erg is als het hout gaat werken. Voor kleine houtbewerkers in ontwikkelingslanden is dat vaak een groot probleem. Het klimaat is vochtig en ze hebben geen droogovens. Zodra de producten in het westen aankomen, gaat het hout krom trekken. Met dat gegeven in zijn achterhoofd ontwierp Piet Hein Eek een serie manden, onderzetters en schalen opgebouwd uit dunne latjes hout die aan elkaar worden geregen.

 

De producenten van Mai Vietnamese Handicrafts hebben hard gewerkt aan de productie van de nieuwe collectie. Zij moesten wennen aan de nieuwe technieken, maar nu staan hun robuste manden en schalen klaar voor een mooie plek in huis.

 

Nieuwsgierig naar de manden van palmhout van Piet Hein Eek? Loop gerust eens binnen aan de Jonker Speelmanstraat in Heeswijk-Dinther. De  openingstijden van de Wereldwinkel in Heeswijk-Dinther zijn woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag kunt u er terecht van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.