Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

foto_bij_persbericht_vrijwilligers1De Wereldwinkel kan niet bestaan zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Draagt u het werk van de Wereldwinkel een warm hart toe en bent u geïnteresseerd. Breng dan eens een bezoek aan de winkel in de Jonker Speelmanstraat en zie zelf wat een pracht plek het is om enkele uren winkeldienst te draaien.

 

Over werken in de Wereldwinkel

Vaak zien ze verbazing bij mensen als ze vertellen dat alle medewerkers van de winkel het werk vrijwillig en zonder betaling doen. De Wereldwinkel is ook geen gewone winkel. Motivatie halen ze uit de wetenschap dat door hun inzet producenten uit de ‘derde wereld’ een afzetmarkt in het Westen hebben en voor hun producten een eerlijke prijs krijgen. Eerlijk in die zin dat zij ervan kunnen leven en hun kinderen naar school kunnen gaan. Deze doelstelling leidt ertoe dat de Wereldwinkels geen grote winsten maken en dus hun medewerkers niet kunnen betalen. Dit zou de indruk kunnen wekken dat de Wereldwinkel geen zakelijke onderneming is. Nu, niets is minder waar. De winkel aan de Jonker Speelmanstraat biedt voldoende mogelijkheden om de producten te verkopen, maar aan de andere kant moet er veel werk worden verzet om de kosten te kunnen betalen die aan zo’n locatie zijn verbonden. Het is dus zeker ook geen vrijblijvende activiteit.

Momenteel is er een groep van ongeveer 25 medewerkers die ervoor zorgt dat de Wereldwinkel Heeswijk-Dinther goed loopt. Dat lijkt veel, maar toch is er altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Naarmate de groep groter is, kunnen meer activiteiten worden ontplooid.

 

Hoe is het werk georganiseerd?

Iedereen draait minimaal een dagdeel in de maand winkeldienst. In overleg is uitbreiding naar per week mogelijk. De  openingstijden van de Wereldwinkel in Heeswijk-Dinther zijn woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag kunt u er terecht van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Vanzelfsprekend werken ze u goed in. Naast uitleg over de producten die zij in de winkel verkopen leren ze u ook hoe u met de kassa om moet gaan.

 

Belangstelling?

Voelt u zich door het bovenstaande aangesproken en heeft u een dagdeel beschikbaar, dan vertellen de bestuursleden of vrijwilligers u graag meer over dit mooie werk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Burger, bestuurslid van de Wereldwinkel in Heeswijk-Dinther. Jan is bereikbaar op telefoonnummer (0413) 292872. Mailen kan ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld dan wel uw telefoonnummer zodat ze u kunnen bellen om een afspraak te maken.