Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

foto_bij_persbericht_week_161In de aanloop naar Moederdag vestigt de Wereldwinkel Heeswijk-Dinther graag de aandacht op het assortiment tassen dat ze in haar collectie heeft. Boodschappentassen, strandtassen, schooltassen………de wereldwinkel heeft het allemaal. Supersterke tassen, slim gemaakt en met een bijzondere achtergrond.

 

Een serie tassen uit Manilla, de Filippijnen hebben zo’n bijzondere achtergrond. Ze zijn gemaakt van Tarpaulin, een soort zeildoek. Ze zijn daardoor flexibel, waterdicht en praktisch onverslijtbaar. In de Filippijnen wordt Tarpaulin voornamelijk als reclamedrager gebruikt: in de vorm van enorme billboards langs de kant van de weg. Het materiaal is zó onverslijtbaar dat het veel langer meegaat dan de boodschap die erop staat.

 Het resultaat: een groeiende berg van gebruikt zeildoek. Samen met ontwerpster Hanna Blanco ontwikkelde Fairtrade importeur Kinta een complete lijn tassen: shoppers, laptoptassen, slingbags, etuis, portemonnees en prullenbakken. Iedere tas is uniek, doordat steeds andere delen van de billboards met elkaar worden gecombineerd. Er gaat nauwelijks materiaal verloren en de berg zeildoek krimpt! De maaksters van de tassen werken onder goede arbeidsomstandigheden en verdienen een verantwoord inkomen. Daarnaast zijn de tassen ook nog prachtig en erg betaalbaar!

Koopt u een tas in de Wereldwinkel, dan draagt u bij aan de economische ontwikkeling en ontplooiing van de makers ervan én draagt u bij aan de duurzaamheid van onze samenleving. Daarnaast heeft u een originele verrassing voor uw moeder. Loop eens binnen in de winkel aan de Jonker Speelmanstraat.  De vrijwilligers werken er met plezier en geven u graag meer informatie over de tassen. Tot en met 8 mei heeft de Wereldwinkel Heeswijk-Dinther zelfs nog enkele hippe tassen in de aanbieding waarbij de korting kan oplopen tot 40%! Wereldwinkel Heeswijk-Dinther is geopend op woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag kunt u er terecht van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.