Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Marieke_LindersVanaf 1 mei zijn nieuwe sieraden van goudsmid Marieke Linders weer te zien bij de Rooie Hoeve in Heeswijk-Dinther.
Marieke is sinds 2009 zelfstandig goudsmid en werkt vanuit haar atelier voor galeries, bedrijven en particulieren.Haar sieraden kenmerken zich door duidelijke strakke vormen, soms in combinatie met verrassende materialen zoals schelpen, acrylhars (waar bloemen in verwerkt worden) en glas.

Er is ook een samenwerking met viltkunstenares Anja van Dongen uit ‘sHertogenbosch( www.viltwerk.nl)  en samen met haar heeft Marieke een serie zilveren ringen en hangers ontworpen met vilt.
Ze experimenteert ook al een tijdje met het gieten van zilver in sepia (dit is zeeschuim waar een parkiet zijn snavel aan scherpt). Dit heeft geresulteerd in een mooie serie sieraden met de structuur van deze sepia.Omdat elke sepia anders is, is het resultaat niet te voorspellen. “Daar hou ik van; het unieke, verrassende”.
Verder heeft Marieke het druk met speciale opdrachten, naast diverse reparaties en sieraden ontwerpt ze ook veel samen met de klant.Van een armband waar as van een dierbare in kan, tot trouwringen waar de ring van oma in verwerkt is. “Ik vind het een uitdaging om de ideeen van mensen om te zetten in een sieraad.De reacties zijn ook altijd leuk; mensen zijn blij als ze hun oud goud of zilver wat jaren in een doosje lag weer kunnen dragen in de vorm die ze samen met mij ontworpen hebben.” 

Ben je nieuwsgierig geworden naar Marieke Linders en haar creaties en wil je haar aan het werk zien?
Dat kan, want met de pinkster feesten in Nistelrode 23-24 mei staat ze met de Bernhezer Kunstkring in een speciale ingerichte kraam met tien andere kunstenaars.

Van 1 mei tot 1 oktober is haar werk te zien bij fazanterie de Rooie Hoeve, stoppelveldse weg 1, Heeswijk-Dinther (do-zo: 12:00 – 17:00 uur,  info:  0413224102).

Op 29 augustus start er een expositie van haar sieraden in sieradengalerie ZeeZandZilver in Den Haag, deze zal tot 9 november duren ( www.zeezandzilver.nl ).

Voor eventuele afspraken voor reparaties en/of  ontwerpen kunt u bellen met Marieke Linders:   0413294544.
Voor inspiratie en verdere info kijkt u op :  www.mariekelinders.nl