Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

100404_PAvM_dodenherdenking_022Om 19.00 uur samenkomst in de H. Willibrorduskerk ter herdenking van de burger slachtoffers in Heeswijk en Dinther met medewerking van Koninklijke Fanfare Sint Willibrord en het Sint Barbaragilde. M. Bosch opent de herdenking, namens de Oranjecomités HDL met als thema ‘’vrijheid’’ en laat iedereen beseffen dat we toch al weer 65 jaar in vrijheid leven en dat we zeker de gevallen slachtoffers niet mogen vergeten.


Ook het Clemens koor olv Marie Astrid Zeinstra was een genot om naar te luisteren met prachtig gezongen liederen, oa Shalom Aleichem, Thou knowest Lord (Purcell) The long day closes (Sullivan)
A. Jacobs, namens het Comité Burgerslachtoffers 1940-1945 verteld het verhaal van Harry de Wit een van de slachtoffers in de Schoolstraat.Hij werd dodelijk getroffen door een raket samen met nog anderen Zijn kleinkinderen zullen straks een krans leggen ter ere van hun Opa.

Na de herdenking gaan we in stille tocht naar her Airbornmonument met drumband en de bazuinblazers van Koninklijke Fanfare Sint Willibrord en het Sint Barbaragilde voor de kranslegging .

Om 20.00 zal één minuut stilte in acht genomen worden.

Hierna zullen kransen gelegd worden namens Bernheze, Oranjecomtés HDL , comité Herdenking burgerslachtoffers.en zal er een vendelgroet zijn.

Na het spelen van de ‘’Last Post” wordt nog het Wilhelmus gezongen en gaan we in stilte terug naar het kerkplein alwaar de tocht ontbonden wordt. 
100404_PAvM_dodenherdenking_034