Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

100511_FogivenesseVan maandag 3 mei tot en met vrijdag 25 mei is in de bibliotheken van Heesch, Heeswijk Dinther en Nistelrode de fototentoonstelling " Vergeven-Verzoenen" te zien. De tentoonstelling wordt georganiseerd in het kader van het jaarthema van de BBM: "draait de wereld om jou of om ons allemaal? " maar past tevens ook uitstekend in de komende periode waarin de bevrijding van Nederland wordt herdacht.

De tentoonstelling 'Vergeven - Verzoenen' is in Engeland ontwikkeld door The Forgiveness Project. Ze geeft door middel van foto's en verhalen een indringend en persoonlijk beeld van vergeving en verzoening wereldwijd. De verhalen komen van mensen uit vele landen. Zij hebben zelf geweld doorgemaakt en verschrikkingen overleefd. Ze voelen in zichzelf de noodzaak om te vergeven en zich met elkaar te verzoenen. De tentoonstelling is te leen van het vredesmuseum, www.vredesmuseum.nl, een organisatie die zich o.a. middels een website en rondreizende tentoonstellingen inzet voor de verspreiding van een cultuur van vrede en geweldloosheid .

De fototentoonstelling in de drie bibliotheek vormt samen één geheel. Tot en met vrijdag 25 mei is zij gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheken (zie voor de openingsuren:www.bibliotheekmaasland.nl ).
Meer informatie over tentoonstelling: www.vredesmuseum.nl