Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

kersouwe_logoBijzondere familie voorstelling in Natuurtheater De Kersouwe
Achtste-groepers huilen niet. Dat zegt Akkie als ze in het ziekenhuis te horen krijgt dat ze heel erg ziek is, maar eigenlijk klopt dat niet. Zelfs de stoerste kinderen uit de klas pinken af en toe een traantje weg. Net als de mensen die naar de voorstelling over Akkie kijken op vrijdagavond 28 mei in Natuurtheater De Kersouwe, om 19.30 uur, entree 8 euro.

'Achtste-groepers huilen niet' is een muzikale familievoorstelling, naar het boek van Jacques Vriens, speciaal ontwikkeld voor kinderen van groep 7 en 8 en wordt uitgevoerd door twee acteurs. Jacques Vriens (1946) is een van de bekendste en succesvolste auteurs van kinderboeken in Nederland. Hij kreeg maar liefst vijf keer de prijs van De Nederlandse Kinderjury voor 'Achtste-groepers huilen niet'. Het boek is nog steeds het meest voorgelezen boek tijdens de Nationale Voorleeswedstrijden.


Speciaal voor de voorstelling 'Achtste-groepers huilen niet' is er in samenwerking met AMC Kinderziekenhuis/ Emmapodium lesmateriaal ontwikkeld. Het lesmateriaal bevat een cd-uitgave en een boekje met gedichten en teksten van patiënten van het Emma Kinderziekenhuis. Het lesmateriaal vormt een onderdeel van de voorstelling.


Het verhaal gaat over Joep en Elise. Hoewel ze al dik in de twintig zijn, spreken ze elke vijf jaar af op het plein van hun oude basisschool. Om herinneringen op te halen aan hún groep acht: het jaar waarin ze met de klas op kamp gingen, de Cito-toets moesten doen en ruzies hadden, maar vooral het jaar waarin hun klasgenootje Akkie ernstig ziek werd...

Kijk voor kaartverkoop en meer informatie op www.kersouwe.nl.