Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bibliotheek_maaslandVan 1 t/m 30 juni staat de Scandinavische misdaadroman centraal tijdens de campagne Juni - Maand van het Spannende Boek 2010. De reden zal duidelijk zijn: auteurs uit het hoge noorden leverden de laatste jaren vele, succesvolle kwaliteitsthrillers af. Bijna 1 op de 5 titels in de Top 60 van bestverkochte thrillers is immers afkomstig uit Scandinavië.

 Ook de Maaslandse bibliotheken doen mee met de Maand van het Spannende boek en presenteren op thematafels en boekenstands de Scandinavische thrillers.

 

Scandinavië vormt een uitstekende voedingsbodem voor ijzersterke thrillers. Zijn het de langere, donkere nachten, de koude winters, de eindeloze bossen, de sneeuw, waartegen het bloed zo felrood aftekent? Het zal een combinatie van factoren zijn. Een mix die snijdende plots en onvergetelijke hoofdpersonen oplevert. De stroom aan succesvolle Scandinavische thrillers lijkt maar niet op te drogen. Denk alleen maar aan al de boeken van bijvoorbeeld Henning Mankell, Camilla Läckberg, Anna Holt, Arnaldur Indridason, Karin Fossum, Sjöwall & Wahlöö, Jo Nesbø, Uni Lindell, en natuurlijk Stieg Larsson.

 

NS actie

Hoofdsponsor NS maakt het mogelijk dat bibliotheken hun vaste leden een mooi cadeau kunnen aanbieden tijdens Juni-Maand van het Spannende Boek. In de maanden juni, juli  t/m 15 augustus kunnen bibliotheekleden voor slechts € 25,- (normaal € 75,80) een hele dag 1e klas reizen door het hele land. Optimale omstandigheden om volledig op te gaan in een spannend boek uit de bibliotheek. Het enige dat bibliotheekleden moeten doen is bij het lenen van een spannend boek vragen naar de NS boekenlegger. Daarop staat een bestelcode waarmee online (via www.ns.nl) de 1e klas NS dagkaart voordelig besteld kan worden.

Meer informatie over de maand van het spannende boek: www.bibliotheekmaasland.nl

www.maandvanhetspannendeboek.nl