Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

mi_canto_logoKamerkoor Mi Canto viert zijn 20-jarig bestaan met bijzondere concerten op 28 en 30 mei as. Ter gelegenheid van het vierde lustrum is een samenwerking aangegaan met Stichting HoPe. De opbrengsten van het concert worden besteed aan ontwikkelingsprojecten van deze stichting.

 

Kamerkoor Mi Canto is een regionaal amateur kamerkoor dat de lat hoog legt. Dat is mede te danken aan de dirigent, Enrico van Schaik. Een highlight uit het 20-jarig bestaan is bijvoorbeeld de uitvoering van de opera “Dido en Aeneas” van Purcell, met één van de mooiste aria’s van de operageschiedenis

Op de concerten van het 20-jarig bestaan wordt een geheel Latijns-Amerikaans programma uitgevoerd, met de “Misa Criolla” van Ariel Ramirez als hoogtepunt. Warme, ritmische muziek. Met de tenoren Wim Stokwielder en Peter van Aerts wordt de uitvoering een echte Argentijnse muziekbeleving. Van hoog niveau is het accordeonensemble Torkest o.l.v. Henk Tiebosch, dat het koor zal begeleiden. Tijdens de concerten zullen ook  werken van Astor Piazzolla worden uitgevoerd, waaronder de tango “Libertango” die als “I’ve Seen That Face Before” door Grace Jones wereldberoemd werd.

Mi Canto had al langer het idee om aan het lustrumconcert een speciaal cachet te geven. Door het Latijns-Amerikaanse programma lag samenwerking met de stichting HoPe voor de hand. HoPe zet zich in voor verbetering van de leefomstandigheden van vele Hooglandindianen in de Peruaanse Andes. De nadruk ligt hierbij op onderwijsprojecten, want de kwaliteit van het onderwijs in Peru is erg slecht.

De netto-opbrengst van de concerten, die verdubbeld wordt door medefinancieringsorganisatie Impulsis, gaat naar het project: “Goed onderwijs voor Indianenkleuters”. Voor een bedrag van € 225,-- kan één van de 200 kleuterschooltjes waar HoPe in 2010 werkzaam is, voorzien worden van speel- en leermateriaal voor de kleuters. Van puzzeltjes tot kleuterwerkboeken en van blokken tot verbruiksmaterialen zoals schriften en kleurpotloden. Alle leermaterialen worden bewust ter plekke ontwikkeld, zodat ze goed bij de leefwereld van de kleuters in de bergdorpjes aansluiten.

De concerten vinden plaats op vrijdag 28 mei om 20.15 uur in het Cultureel Centrum Mariëndael in Sint-Oedenrode en op 30 mei om 15.00 uur in de Abdijkerk in Heeswijk-Dinther.

Kaarten à € 10,00 zijn nog verkrijgbaar bij:
De VVV-kantoren in  Sint-Oedenrode en Heeswijk-Dinther
De Wereldwinkels in Sint-Oedenrode en Heeswijk-Dinther
Kantoorboekhandel Paperpoint, Heeswijk-Dinther
en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie op www.stichtinghope.org en op www.micanto.nl