Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

kunst_bernezorgOp donderdag 3 juni 2010 is de vernieuwde beeldengang van De Bongerd, onderdeel van locatie Cunera/De Bongerd, geopend. De lange gang, die aan beide kanten een mooi zicht heeft naar buiten, is opgeknapt en opnieuw ingericht

. Via de stichting Vrienden van BerneZorg zijn hiervoor middelen beschikbaar gesteld.

Met kleurrijk behang, verlichting en planten heeft de lange gang een warme, sfeervolle uitstraling gekregen. Er zijn zitjes ingericht voor bewoners en bezoekers, die uitnodigen om even plaats te nemen en van de binnentuin te genieten. Aan de andere zijde van de gang kan het komen en gaan van bezoekers en medewerkers worden gevolgd.

De nieuwe uitstraling wordt benadrukt door de nieuwe naam van de beeldengang: Serre.

Deze middag werd ook de klokkenstoel onthuld voor de luidklok van het voormalige verzorgingshuis Ter Weer. De klok is ter gelegenheid van de officiële opening van Ter Weer, op zaterdag 28 april 1973, geschonken door de architect van de nieuwbouw Ter Weer, Loek van de Veerdonk (1927-1978).

Na de sloop van Ter Weer is de klok meeverhuisd met de bewoners naar locatie Cunera/De Bongerd aan de Zijlstraat 1 te Heeswijk, waar de klok nu een plek heeft gekregen in de Serre. Wanneer de nieuwbouw van Ter Weer is gerealiseerd, verhuist de klok naar de nieuwe locatie.

Ook de klokkenstoel werd mogelijk gemaakt door een gift van de stichting Vrienden van BerneZorg. Deze stichting verwerft schenkingen, erfstellingen en legaten om voor de cliënten van BerneZorg iets extra’s te kunnen doen.