Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

beatles_stones_431x300De komende weekenden is het genieten in De Kersouwe van  muziek van werelds niveau, van lang geleden en van heel dichtbij.Vrijdagavond 18 juni is er het een eerbetoon aan twee van de beste bands ter wereld ooit: Tribute to the Beatles door beApple en the Rollings Stones door Urban Jungle. Zaterdagavond 19 juni De Wereldband, maar liefst 50 instrumenten worden afwisselend bespeeld door 6 topmuzikanten. Een unieke voorstelling met bijzondere acts en veel humor. Zaterdagavond 26 juni zingt en speelt Gerard van Maasakkers samen met zijn Vaste Mannen en zal jong en oud weer weten te raken met zijn unieke stemmige liedjes die hij in zijn eigen, zachte dialect zingt.

 

Tribute to Beatles en Rolling Stones 18 juni
Beatles tributeband BeApple bestaat uit vier Beatles-fans die met enorm veel plezier de muziek van de fab four live ten gehore brengen. Geen pruiken of lookalikes maar een muzikale ode, recht uit het hart, aan een van de beste band ooit. Tijdens de optredens blijkt telkens weer hoe tijdloos de muziek van The Beatles is. Drie generaties genieten van hits als Hey Jude, Yesterday en She loves you. BeApple is met afstand de meeste succesvolle Beatles tributeband van het land. De grote herkenbaarheid van de gespeelde songs en de ijzersterke versies die het viertal ten gehore brengt is geweldig.
Rolling Stones
De Rolling Stones-coverband Urban Jungle, vernoemd naar de Europese toernee van The Stones van 1990, brengt een dwarsdoorsnede uit het 40-jarige repertoire van The Stones ten gehore. Dit gaat van Paint it black via Brown sugar en Start me up naar Don’t stop. Urban Jungle bestaat uit ervaren muzikanten die onder meer bekend zijn geworden in bands als Jeanne d'Arc & The Flames, Upsurge, Hot Eskimo, Brandhout, Spirit en The Four Willies. Urban Jungle staat garant voor een avondje rocken op de riffs van Keith, de oerkreten van Mick en last but not least de klappen van Charlie en is daardoor een waardig vertegenwoordig van The Stones in de Kersouwe.
Vrijdag 18 juni, aanvang 21.00 uur, entree 10,-

De Wereldband op 19 juni

Zaterdagavond 19 juni gaan de 6 mannen van Wereldband in TWIST de strijd aan met 50 instrumenten, buiten in de openlucht van het Natuurtheater De Kersouwe. Het resultaat is een unieke voorstelling, waarbij knappe instrumentale nummers en mooie liedjes hand in hand gaan met fysieke acts en satire.  
Sinds 2003 speelt Wereldband in het theater met respectievelijk `Lekker Warm' en `KEET'. In december 2009 is hun derde voorstelling 'Kopmannen' in première gegaan. Na 'Kopmannen' is de Wereldband verder op zoek gegaan naar de ultieme muzikale theateravond. Dat is ze gelukt, het is nog gekker, nog mooier, nog leuker en vooral nog muzikaler. Met maar liefst 50 instrumenten laat de wereldband de theaters schudden op hun grondvesten! Kortom: Ogen en oren tekort bij zoveel stijlen en instrumenten
Zaterdag 19 juni, aanvang 21.00 uur, entree 17,50 .

 

Gerard van Maasakkers en de Vaste Mannen op 26 juni
Onder de titel 'Deze Jongen' maakt Gerard van Maasakkers furore. Er is een biografie over hem verschenen met deze titel, hij heeft een theatertournee met dezelfde naam en dan is er natuurlijk zijn nieuwe plaat die 'Deze Jongen' heet.
Uit Nuenen, Noord-Brabant komt deze milde songsmid die een scherp oog heeft voor details en sfeer en deze verwerkt in unieke stemmige liedjes die hij in zijn eigen, zachte dialect zingt. Van Maasakkers kijkt echter verder dan zijn provincie. Hij bewerkt anderstalige liedjes, engageert zich met de wereld en houdt het tegelijkertijd toch dichtbij. Een zuivere liedjesplaat van een bijzondere artiest. Gerard van Maasakker grossiert in gepolijste ‘kleine blote liedjes’ waar enkel de essentie van de boodschap overblijft. En die boodschap gaat over vriendschap (‘’n Handvol Vrienden’) en de liefde (‘Ik mis jou’), over het verleden (‘19 in 68’), het heden (‘Water en lucht’) en de toekomst (‘En as ik ooit dood zal gaon’), of gewoon over de stilte (‘De Stilte’). Samen met zijn Vaste Mannen is hij ook muzikaal gezien top.
Zaterdag 26 juni. Aanvang 21.00 uur, entree 17.50