Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

100618-lvdv-educatieveochtend_20Harmonie Sint Servaes uit Dinther hield deze ochtend haar jaarlijkse educatieve ochtend. Dit keer waren de basisscholen Albertus uit Loosbroek, 't Palet uit Dinther en OBS de Bolderik uit Heeswijk-Dinther uitgenodigd om aanwezig te zijn. Het werd een gezellige, actieve muzikale ochtend. Bijna alle kinderen gingen na twee uur enthousiast weg uit het Cultureel Centrum in Dinther.

Kinderen uit de groepen 4 en 5 bezochten de educatieve ochtend van de Dintherse harmonie. Eerst was het de beurt aan de kinderen van 't Palet om kennis te maken met de blaasinstrumenten. Dirigent Eric Swiggers presenteerde een opleidingsorkest, waarin alle instrumenten in vertegenwoordigd waren. Na een korte opening en een muzikale presentatie van het orkest, was het de beurt aan de kinderen om in kleine groepjes van vijf of zes kinderen langs de instrumenten te gaan. Daar legde een muzikant het instrument uit, mochten kinderen het instrument aanraken, soms zelfs inelkaar zetten, vasthouden en werd uiteindelijk natuurlijk op het instrument geblazen. In korte tijd ontmoetten de kinderen een hoorn, een klarinet, een bas-tuba, een saxofoon, een trombone, een drumstel, een dwarsfluit en een fagot.

In een andere ruimte maakten de kinderen van de Bolderik en Albertus kennis met het slagwerk. Instructeur Tonn van de Veerdonk bood met zijn collega Coen Blokx een gevarieerd programma aan, waarin eerst de geschiedenis van het slagwerk werd behandeld en vervolgens alle slagwerkinstrumenten aan bod kwamen. Uiteindelijk mochten alle kinderen met slagwerk in een groot orkest spelen.

Rond kwart over 10 was er een pauze, waarin de kinderen op het kerkplein speelden. Na de pauze werden de activiteiten omgedraaid. Tegen half 12 gingen de kinderen enthousiast terug naar school.

Harmonie Sint Servaes organiseert deze ochtend jaarlijks om kinderen in Dinther en Loosbroek bekend te maken met het maken van muziek. Kinderen die geïnteresseerd zijn een muziekopleiding te volgen via de Dintherse Harmonie, die kunnen contact opnemen met Kees van den Boom, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0413-294095. Meer informatie over de vereniging staat op www.st-servaes.nl