Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

repetitie_Don_JuanHartenveroveraar, wereldberoemde charmeur en verleider
In 2010 speelt  Theatergroep De Kersouwe de productie ' Don Juan' . Het stuk wordt geregisseerd door Harold Schraven. Don Juan werd veroordeeld, bekritiseerd maar ook benijd en verafgood vanwege zijn levensstijl.

 Vrouwen willen zijn aandacht, mannen willen zijn geheim kennen. Bij elke ontmoeting met een vrouw wordt een andere Don Juan geboren. Is deze man echt of een projectie van een illusie? Is zijn spel liefde of een trucje?   

Zijn mythe is legendarisch en blijft intrigeren. Zijn verschijnen leidt tot gebroken harten, achterdocht en jaloezie. De burgersamenleving staat op zijn kop als hij Juan er ten tonele verschijnt. Verborgen verlangens komen aan de oppervlakte; hij doet waar elke man van droomt.

Don Juan vertelt het verhaal over de legendarische vrouwenversierder. Op de vooravond van haar bruiloft schaakt hij prinses Isabella aan het hof van Napels. De stad is in rep en roer en Don Juan slaat met zijn trouwe knecht Leporello op de vlucht. Opgejaagd door wrakende echtegenoten, mooie vrouwen, een vloekende kolonel en zijn naar geld snakkende vader weet Don Juan zich dankzij zijn knecht met list en bedrog uit elke situatie te redden. Maar het web sluit zich langzaam om hem. En wie trekt er aan de touwtjes van dit web?

‘Don Juan’ is een broeierige en spannende Kersouwe voorstelling, een les in dromen en verleiden. Een openluchtvoorstelling met een mooi verhaal, een strak decor en live muziek.

Gedurende de maand juli speelt de Kersouwe 'Don Juan’ zeven keer. De première is op zondag 4 juli.

Voor meer info kijk op:  www.kersouwe.nl