Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Brigitte-Kaandorp_foto21_MediumTijdens een gesprek met Brigitte vroeg ik haar: “Hoe kom je aan de titel van je nieuwe theatershow”?
Bij de voorbereiding van de nieuwe show was er meteen zo’n geweldige sfeer. De band speelde geweldig en  het publiek zong het repertoire uit volle borst mee. Het leek wel een concert van Marco Borsato. Met deze gedachte hadden we de nieuwe titel van ons nieuwe show te pakken.


Brigitte heeft diversen prijzen en onderscheidingen in de wacht gesleept, ze won in 1984 het Camerettenfestival in Delft, in 2006 kreeg ze de Gouden Harp en later werd ze het lintje opgespeld, Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
“Waar ben je nu het meeste trots op”?

Brigitte: “De Gouden Harp is de prijs voor mijn gehele oeuvre, daar ben ik trots op”.
Het trouwen van Brigitte met haar Jan was net zo spontaan en hilarisch als haar shows.
 Is het waar dat je tijdens een fietsvakantie besloten had te gaan trouwen?

“Inderdaad. Jaarlijks hebben wij,  met de gehele familie, een fietsvakantie inclusief canvas tassen en het bekende benzinebrandertje. Tijdens onze toer door de Achterhoek stapte we in Doesburg af  alwaar het burgelijk huwelijk is voltrokken in familiekring. Na de ceremonie fietste we weer verder met een sliert van tientallen tomatenpuree–blikjes achter ons aan, wat een komisch gezicht was.
De Kersouwe heeft alle vele grote “namen” mogen ontvangen, waaronder Youp van het Hek, Karin Bloemen, Paul de Leeuw en vele andere. Hoe vind je het om te mogen optreden in het openluchttheater?

“Erg spannend, ik heb in een soortgelijke theater opgetreden in Bloemendaal. Ik hoop op een gezellige avond met gouwe ouwe liedjes, en ontroerende liedjes zoals Wat een mooie dag en tenslotte een set met onvervalste meezingers.  We gaan er samen met Cor Bakker en de band en een uitbundig publiek iets moois van maken.
 “  Was getekend Brigitte Kaandorp.
Intervieuw; Ton Lunenburg
Voor de liefhebbers, er zijn nog kaartjes te koop. www.kersouwe.nl