Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

kersouwelogoIn natuurtheater De Kersouwe zijn er de hele zomer op woensdagmiddag leuke, originele, vrolijke jeugdvoorstellingen te zien. Deze weken speelt jeugdtheatergroep De Kersouwe de prachtige voorstelling 'Atalanta, de hardloopheldin'. Daarna volgen tot in  september o.a. Assepoester, Cowboy Billie Boem, Phaas' Uiland en spannende goochelverhalen.  De voorstellingen beginnen om 15.00 uur. De entree is 3,50 euro. Kijk voor kaartverkoop en meer informatie op www.kersouwe.nl

Jeugdtheatergroep De Kersouwe 'Atalanta de hardloopheldin' is een voorstelling gebaseerd op het verhaal van ‘Atalanta’, een Griekse mythe. Een verhaal over een heldin. Door haar vader achter gelaten in het bos, gered door een lieve berin en opgevoed door een jagerstam. Atalanta is een kleurrijk verhaal over vriendschap, vooroordelen en over de angst voor het onbekende. Een eerlijke voorstelling waarin realiteit en fantasie door elkaar lopen en waarin verschillende personages, tekst, muziek en beeld elkaar afwisselen. Te zien op woensdagmiddag 21 en 28 juli, zaterdagavond (19.00 uur) 24 en 31 juli.

Man, Muis & Mimi ' Liever een beetje gek' is een heerlijke voorstelling en een feest van herkenning voor jong en oud.De voorstelling bestaat uit gedichten, liederen en korte scenes uit het kleurrijke en veelzijdige oeuvre van Annie M.G.Schmidt. Deze zijn door de groep Met Man en Muis op orginele wijze verwerkt tot een verrukkelijk programma. Man en Muis (evt. met Mimi) brengen een vrolijk en kleurrijke voostelling over tegendraadse types, zoals de kat van Ome Willem, Hendrik Haan, Mevrouw van Gelder en Dikkertje Dap. Te zien op woensdagmiddag 4 augustus, 15.00 uur.

Toneelvereniging Mariahout 'Assepoester' “En ze leefde nog lang en gelukkig…”Maar dat geluk komt niet zomaar aanwaaien. Daar moet je wel wat voor DOEN! Ook als je Assepoester heet en droomt van een prins. Assepoester’ is een betoverende voorstelling met bijzondere kostuums, muziek en vol liefde, plezier en geklier. Te zien op woensdagmiddag 11 augustus, 15.00 uur

LEF Theaterproducties 'Phaas ' Uiland' De zoektocht van Phaas, een jongen* van alle leeftijden. * Het had ook een meisje kunnen zijn.
Phaas ontwaakt. Niet uit een slaap.Hij begint de wereld anders te zien. En de wereld ziet hem. Wat hij tegenkomt maakt hem onzeker. Maar vind je het gek? Wat moet je ervan denken als je plotseling niet blijkt te bestaan?
Verbeelding. Fantasie .Echt waar! Of niet? Onzin! Hoewel ...Als iets niet waar is, is dat dan liegen? Hopla!
Te zien op woensdagmiddag 18 augustus, 15.00 uur

Cowboy Billie Boem ' Een indiaan op zolder' Cowboy Billie Boem en de Indiaan komen terecht  op de zolder in de wig wam van de Indiaan. Daar komen ze natuurlijk allerlei spullen tegen zelfs ook dingen van de stapelbedgrootmoeder van de Indiaan. Ook vinden ze iets waar ze beter af kunnen blijven, maar kan de Indiaan hier echt afblijven…..? Leuke, spannende , en muzikale avonturen gaan Cowboy Billie boem en de Indiaan weer beleven.Een spektakel voor alle kinderen , maar zeker ook voor de grote mensen. Komen jullie ook weer lachen, dansen en zingen ???Te zien op woensdagmiddag 25 augustus, 15.00 uur

Hilbert Geerling 'Een kast vol goochelverhalen' Hilbert houdt van verhalen. Want verhalen hebben toverkracht. Verhalen zorgen ervoor dat je op het puntje van je stoel gaat zitten om je mee te laten voeren naar een andere wereld. Naar een wereld waarin alles kan! Hilbert heeft een kast vol van dat soort verhalen. Achter ieder deurtje en in ieder laatje zit een verhaal... én een goocheltruc! Over zijn strenge schooljuf of een ontsnapte tijger. Of de zuurtjesfabriek, waar het proces van watje tot zuurtje wordt getoond. Te zien op woendagmiddag 1 september, 15.00 uur.