Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

GlasExpoIIIOp het gebied  van Glaskunst heeft Interart Beeldentuin voor Nederland een bijzondere positie opgebouwd. Hierop zijn wij erg trots en organiseren wij dit jaar weer een Glasexpositie met de top van nationale en internationale glaskunst.

Kunstenaars als Michel van Overbeeke, Yvon Trossèl, Francine Vermeer, Edith Stoel, Sabine Lintzen, Richard Price, Sjaak Smetsers, Marjan Smit en Trijnie Mohlmann zullen dit jaar borg staan voor de hoge kwaliteit die u van ons zult verwachten. 

Met geldig passepartout of officiële, schriftelijke uitnodiging bent u van harte welkom op zaterdag 31 juli vanaf 13.00u. Vanaf zondag 1 augustus is de Glas Expositie te bezoeken voor iedereen!

Een techniek, die heetglas sandcasting wordt genoemd wordt door twee exposanten beoefend. Trijnie Mohlmann en Marjan Smit. Het gesmolten glas wordt in een zandvorm gegoten en wordt dan met verschillende technieken verwerkt. Sabine Lintzen is geïnteresseerd in beeldaspecten als licht, transparantie, reflectie, doorschijning, gelaagdheid en kleurverloop. Terwijl Richard Price een meester is in het vervormen (pâte de verre) en het blazen van glas, laat Michel van Overbeeke zich inspireren door oosterse filosofie, mystiek en literatuur. Het belooft een zeer boeiende tentoonstelling te worden, waarin niet alleen verschillende technieken, maar ook verschillende inspiraties te bewonderen vallen.