Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

100926_CinekidworkshopCinekidStudio is een cadeautje voor alle kinderen van Nederland! CinekidStudio is een gratis online studio waarmee kinderen zelf mediaproducties kunnen maken. Pieter Brueghel ziet nieuwe media als een belangrijk onderdeel van de beeldende kunsten en is daarom met de landelijke organisatie Stichting Cinekid een uniek samenwerkingsverband aangegaan: het aanbieden van CinekidStudio-workshops.

Mediacultuur

Televisie, tekenfilms, videoclips, internet, muziek, twitter, sms, youtube. In onze wereld zijn media overal en altijd nadrukkelijk aanwezig. Vooral kinderen nemen actief deel aan alle mogelijke vormen van communicatie. De media bepalen voor een deel hoe kinderen naar hun omgeving kijken. Kinderen worden mede gevormd door de media. Om kinderen meer inzicht te geven in de werking van media, deze beter te kunnen beoordelen én om zelf actief als ‘mediamaker’ aan de slag te gaan, heeft Stichting Cinekid de CinekidStudio ontwikkeld.

Doen en delen

CinekidStudio is een online productie- en communicatieplatform, dat bestaat uit verschillende programma’s, zoals tekeningmaker, filmpjesmaker, nieuwsmaker, geluidsmixer en montagemaker, waarmee kinderen van 8 tot en met 14 jaar zelf mediaproducties kunnen maken. Deze filmpjes kunnen ze versturen of online presenteren en dus delen met vrienden, ouders en leraren. Op deze manier verkennen kinderen het onderscheid tussen fantasie en werkelijkheid, ontwikkelen ze creativiteit en expressie via beeldtaal en becommentariëren ze hun eigen werk en dat van anderen. Cinekid maakt kinderen mediawijs!

Expertise bij Pieter Brueghel

Cinekid heeft een team van workshopleiders getraind, die door het hele land workshops CinekidStudio verzorgen. Myriam Simons, programmacoördinator bij Pieter Brueghel, is een van hen. Simons traint kunstenaars, docenten en schoolteams om kinderen op een betekenisvolle manier kennis te laten maken met CinekidStudio.

Unieke workshops in Veghel

Uniek voor de regio biedt Pieter Brueghel kinderen uit groep 6, 7 en 8 nu een workshop CinekidStudio aan. Hierin leren ze onder meer animaties en filmpjes maken, geluiden mixen en monteren. Vervolgens kan iedereen – onder een eigen studionaam en met de gratis software – thuis verder werken aan een eigen film, clip of nieuwsitem.

Data workshops

13 oktober tot en met 8 december 2010 – woensdag 14.30-16.30 uur

23 februari tot en met 20 april 2011 – woensdag 14.30-16.30 uur

Deelnamekosten bedragen € 65,00 voor acht bijeenkomsten.

Stichting Cinekid

Cinekid bestaat sinds 1986 en is vooral bekend geworden met haar jaarlijkse filmfestival voor kinderen. Inmiddels organiseert Cinekid het hele jaar door activiteiten die de kwaliteit van beeldcultuur voor kinderen bevorderen, evenals de actieve participatie van kinderen aan media, ten behoeve van onder meer smaakontwikkeling en een kritische houding.

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Myriam Simons, programmacoördinator van Pieter Brueghel, via telefoonnummer 0413-365675. Zie ook: www.pieterbrueghel.nl