Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernhezeOok dit jaar looft de gemeente Bernheze de Cultuureducatieprijs uit. De prijs van € 2.500,- wordt toegekend aan een organisatie die een vernieuwend cultuureducatief project voor jongeren ontwikkelt. Organisaties kunnen een project indienen tot 1 december 2010.

Doel van de prijs

Wethouder Ad Donkers geeft aan dat de gemeente Bernheze de Cultuureducatieprijs graag wil uitreiken aan een organisatie, een vereniging of accommodatie op het terrein van kunst en cultuur uit Bernheze die een vernieuwend cultuureducatief project voor jongeren heeft ontwikkeld of binnenkort gaat ontwikkelen. Het project moet bevorderen dat jongeren accommodaties en activiteiten bezoeken en geïnteresseerd raken in culturele activiteiten, zoals theater, toneel, zang, dans, muziek, literatuur, beeldende kunst en cultureel erfgoed.

In 2006 is de prijs uitgereikt aan kasteel Heeswijk voor de workshop Brass Rubbing en er is toen ook een bedrag van € 250,- toegekend aan musicalgroep Thézinda. In 2007 is de prijs toegekend aan de initiatiefgroep kloosterkapel Vorstenbosch voor een cultureel podium voor jongeren in Bernheze. De prijs is in 2008 verstrekt aan De Bernhezer Kunst Kring voor het project Afscheid nemen van een pand: Huize Ter Weer in Heeswijk-Dinther. Tot slot is in 2009 de Cultuureducatieprijs uitgereikt aan twee inzendingen, namelijk aan Stichting Theateropleiding de Pas (STOP) voor His the Cool Musical en Stichting Promotie Heesch voor het festival Niet te Missen.

Aanmelden
Ad Donkers: "Een indrukwekkende lijst, waaruit blijkt dat er in onze gemeente meer dan genoeg initiatieven te vinden zijn die voor de Cultuureducatieprijs in aanmerking komen. Als u van mening bent dat uw initiatief, organisatie, vereniging of accommodatie ook de Cultuureducatieprijs verdient, dan nodig ik u van harte uit om een aanmelding op te sturen."

U kunt uw aanmelding vóór 1 december 2010 schriftelijk insturen. Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw K. van den Akker van de gemeente Bernheze, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon (0412) 45 88 88.