Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Heeswijk-halbanier2Sinterklaas Open Dagen!
Op het kasteel, we draaien er niet omheen, zijn we zo trots als een pauw op de enorme respons in het vorige jaar op de 'Sinterklaas Open Dagen'. Daarom dit jaar weer! Tijdens de Sinterklaas Open Dagen op  zaterdag 27 en zondag 28 november én op woensdag 1 december 2010, is Kasteel Heeswijk, alle dagen van 13 tot 17 uur, open voor Sinterklaasfans uit het hele land en van elke leeftijd, en is er barstens veel te zien en te doen.

Hoewel het programma niet exact hetzelfde zal zijn als dat in 2009, zou het er als volgt uit kunnen zien...

Druk, druk, druk
Zwarte pieten domineren alle ruimtes van Kasteel Heeswijk met hun energieke aanwezigheid.
Overal op Kasteel Heeswijk maken de Pieten zich vreselijk druk. Of ze nu trappen zitten te poetsen, schilderijen staan af te stoffen, jute cadeauzakken aan het vullen zijn, of de Sint weer eens lopen te zoeken, alles gaat natuurlijk gepaard met veel geluid, veel beweging en vooral heel veel verwarring. Zeg maar gerust, een gedoe van jewelste!  
 
Muisstil…
Sint’s schimmel Amerigo staat als het meezit prachtig te zijn tussen de strobalen en de winterpenen op de binnenplaats. Fotopiet wil daar best een plaatje van je schieten hoor! Tekeningen, versjes en verlanglijstjes mogen naar de postkamer in de super-de-luxe Ridderzaal worden gebracht, waar ook  de inpakpieten aan het werk zijn. In de werkkamer van Sinterklaas - de bibliotheek - is het muisstil, en voor zijn slaapkamer staat een piet de wacht te houden…maar waarom eigenlijk?

‘Coole pepernotenroute door kasteel’
De Keukenpiet werkt zich in de oude kasteelkeuken in het zweet. De stapels speculaas, chocoladeletters en suikergoed zijn er niet meer overeind te houden. In de Wapenzaal worden Sinterklaasliedjes gespeeld en gezongen, maar ook spannende Sinterklaasverhalen verteld. Kinderen kunnen, met hun ouders, heerlijk de weg kwijt raken tijdens een coole ‘pepernotenroute’ die door het kasteel en het kasteelmuseum is uitgezet.


Pepernoten bakken in de IJzertoren
De Kokpiet staat zich druk te maken omdat hij nog zoveel pepernoten moet bakken. Hulppiet probeert hem te helpen, maar dat lukt niet echt… De kinderen mogen pepernoten draaien, die vervolgens worden afgebakken door Kokpiet.


Zingen en dansen in de Wapenzaal
In de Wapenzaal wordt met Muziekpiet sinterklaasliedjes gezongen. Op de muziek van de videoclip leert Danspiet de kinderen het dansje.


Pietentraining in de grote tent

Na de Pietentraining kunnen de kinderen als afsluiting van de feestdag in de grote tent in de binnentuin hun diploma afhalen.


Sint’s Koffiehuisje
Natuurlijk is tijdens de Sinterklaas Open Dagen ook het koffiehuisje van de Sint (Brasserie Het Koetshuis) geopend, en niet alleen als gezellige lunchplek voor vrolijke en vermoeide Zwarte Pieten, maar voor alle gasten van het kasteel vandaag. Je kunt er koffie en thee krijgen en warme chocomel, maar ook speculaas, suikergoed en gebakjes, zolang het maar erg zoet is. (Enne, als je het fluisterend vraagt kun je misschien ook best wel wat hartigs bestellen … niet verder vertellen!)


De Sinterklaas Open Dagen zijn er dit jaar op zaterdag 27 november, zondag 28 november en woensdag 1 december 2010. Deze bijzondere open dagen worden gevierd in veel verschillende ruimtes (binnen en buiten) van
Kasteel Heeswijk en duren telkens van 13.00 tot 17.00 uur.

De entree  bedraagt € 4,- per persoon (kinderen én volwassenen), kinderen tot 3 jaar gratis entree.
Parkeerplaats op loopafstand aanwezig.