Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

 101211-lvdv-slagwerkconcours_1De Slagwerkgroep van Harmonie Sint Servaes uit Dinther heeft vandaag een eerste prijs mét promotie gehaald op concourswedstrijden in Etten-Leur. De Dintherse slagwerkers onder leiding van dirigent Tonn van de Veerdonk kwamen uit in de tweede divisie en behaalden 88,75 punt.

Meer dan genoeg voor een 1e prijs en promotie naar de eerste divisie. 

In alle vroegte togen de slagwerkers naar West-Brabant. In een bus van onze 'huissponsor' Taxi Dortmans gingen 16 slagwerkers met partners en andere supporters richting zaal de Nobelaer in Etten Leur. Een aantal auto's met supporters kwamen na. Tegen 10.00 uur was het dan zover, het podium mocht volgebouwd worden met het slagwerkmateriaal.
Om 10.15 uur werd afgetrapt met het inspeelnummer Rhythms of Sanchez van A. Goldenbeld. Hierna werd het verplichte nummer Tumba van Henk Mennens ten gehoren gebracht. Best spannend, wanneer de componist in de jury zit. Tot slot werd er knallend afgesloten met Spirit of Ecstacy van Leon Camp.

Vanaf kwart voor 11 begon het lange wachten. Eerst maar alle spullen opgeruimd, wat gegeten en wat andere slagwerkgroepen bekeken en beluisterd. Om kwart over 1 was het dan zover en kwam de verlossende uitslag. In Etten-Leur werden al de nodige consumpties genuttigd op het goede resultaat en het feest zal verder in Dinther worden voortgezet.

Proficiat!