Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110501_DuurzameGalerieOp zondag 8 mei gaat het open: de eerste duurzame galerie van Nederland. Die staat in Heeswijk-Dinther en hoort bij Interart Beeldentuin. Op dit moment wordt er nog hard gebouwd aan de nieuwe galerie, die verrijst op de plaats waar eerder de Oranjerie stond. De galerie heeft een eigen energievoorziening, dankzij 97 zonnepanelen op het dak.

Verder wordt regenwater opgevangen en gebruikt om toiletten mee door te spoelen; een zogenaamd helofytenfilter zorgt voor de waterzuivering en het gebouw beschikt over een warmte- en koude-opslag. Search Ingenieursbureau heeft meegewerkt in het realiseren van de duurzame oplossingen. “Wij willen bezoekers niet alleen de kunst en de architectuur laten ontdekken, maar zeker ook de duurzame elementen van deze ontwikkeling”, laat de kunstinstelling weten.

Interart Beeldentuin & Galerie gaat op zondag 8 mei open voor publiek. Vanaf 13.00 uur zijn belangstellenden welkom aan Gouverneursweg 6c in Heeswijk-Dinther. Meer informatie staat op www.interart.nl.