Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120505Dertien_HectareDertien hectare presenteert ‘Agricola Novus’ van Atelier van Lieshout
zaterdag 12 mei tot en met zondag 17 juni 2012
Met Agricola Novus (de nieuwe boer) toont Atelier Van Lieshout een eerste onderdeel van een groter geheel, een serie werken waarin terugkerende thema’s als de organisatie van arbeid, machtsstructuren en revolutie worden gekoppeld aan autarkie;  een voorstel voor een nieuwe, tribale, wereldorde. Dit grootschalige Gesamtkunstwerk legt de nadruk op de drie belangrijkste pijlers van een tribale samenleving: landbouw, industrie en rituelen.

Agricola Novus focust op landbouw. Het einddoel binnen dit nieuwe project is een enorme, levensgrote boerderij die bestaat uit kleinere nederzettingen die een relatie met elkaar hebben. In Agricola Novus moet de nieuwe boer zich staande houden in een duale samenleving waar verdediging en samenwerking kernbegrippen zijn. Dit werk beleeft zijn première op het terrein van dertien hectare.
Feestelijke opening op zaterdag 12 mei, 16.00 uur.
Open: zaterdag 12 mei tot en met zondag 17 juni 2012.
Openingstijden: donderdag tot en met zondag en 2e pinksterdag van 13.00-18.00 uur. Verder voor groepen op afspraak.
Tegelijkertijd zal ook gerelateerd werk van Atelier Van Lieshout te zien zijn in het CBK ’s-Hertogenbosch; de tentoonstelling 1,0 fte legt een relatie tussen de posities die kunstenaars aannemen in hun werk.

Bezoekadres dertien hectare: Meerstraat 22,
5473 VW Heeswijk
www.dertienhectare.nl
ruimte voor verbeelding