Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernhezeOok dit jaar looft de gemeente Bernheze de Cultuureducatieprijs uit. De prijs wordt toegekend aan een organisatie die een vernieuwend cultuureducatief project voor jongeren ontwikkelt. Nieuw dit jaar is de huldiging van de jeugdkampioenen op het terrein van cultuur en kunst.
Aanmelden van kandidaten voor de Cultuureducatieprijs 2012 én de jeugdkampioenen cultuur 2012 kan tot uiterlijk 31
december 2012.
Vernieuwend cultuureducatief project
De Cultuureducatieprijs komt voort uit de gemeentelijke beleidsnota ‘Prikkelende cultuur en kunst in Bernheze’. Deze jaarlijkse prijs van € 2.500,- is bestemd voor een organisatie, vereniging en/of accommodatie uit Bernheze die een vernieuwend project ontwikkelt of heeft ontwikkeld op het gebied van cultuureducatie gericht op jongeren.
De Cultuureducatieprijs is bedoeld als stimulans voor organisaties, verenigingen en accommodaties op het terrein van kunst en cultuur uit Bernheze. Het project moet als doel hebben jongeren te stimuleren om mee te doen aan culturele activiteiten op het gebied van theater, toneel, zang, dans, muziek, literatuur, media (film, video, foto), cultureel erfgoed, beeldende kunst en kunsteducatie.

Met deze prijs willen we lokale organisaties uitdagen om in vernieuwende cultuureducatieve projecten meer met elkaar samen te werken. De uitgangspunten die we hanteren voor de beoordeling van de aanmeldingen, kunt u vinden op www.bernheze.org .
In 2006 is de prijs voor het eerst toegekend. Vervolgens vielen Kasteel Heeswijk, musicalgroep Thézinda, de
initiatiefgroep kloosterkapel Vorstenbosch, De Bernhezer Kunst Kring, STOP Theaterproducties, Stichting Promotie
Heesch en het Klassentheater van Stichting Natuurtheater De Kersouwe in de prijzen.


Nieuw: Jeugdkampioenen Cultuur en Kunst
Naast de uitreiking van de Cultuureducatieprijs 2012 willen we dit jaar ook onze jeugd kampioenen op het terrein van cultuur en kunst in het zonnetje zetten. De huldiging heeft betrekking op jeugdigen en niet op volwassenen. In aanmerking komen individuele jongeren en jongeren in team en/of werkgroepsverband die in 2012 een bijzondere
culturele prestatie hebben geleverd op velerlei terrein: theater, toneel, zang, dans, muziek, literatuur, media (film, video, foto), cultureel erfgoed, beeldende kunst en kunsteducatie. Deze jongeren en de (meerderheid) van de jongeren in teamverband dienen te wonen in Bernheze.
Aanmelden
De gemeentelijke commissie Kunst adviseert het college van burgemeester en wethouders over de toekenning van de Cultuureducatieprijs en de jeugdkampioenen die in aanmerking komen voor huldiging.
Organisaties die in 2012 een vernieuwend cultuureducatief project hebben ontwikkeld en jongeren die in 2012 een bijzondere culturele prestatie hebben geleverd, kunt u tot en met 31 december 2012 aanmelden bij mevrouw K. van den Akker van de afdeling Welzijn en Onderwijs, via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als u vragen hierover heeft, kunt u ook telefonisch met haar contact opnemen, telefoonnummer (0412) 45 88 88.