Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Week_27_Geef_inbrekers_geen_kansIn het afgelopen jaar is er in Bernheze een behoorlijk aantal woninginbraken geweest. De inbrekers gingen onder andere te werk door het verbreken van de toegangsdeur en het 'gaatjes boren' in het raam- of deurkozijn. Dit is voor zowel de gemeente als de politie reden om hier extra aandacht aan te besteden.

 Maar u kunt ook zelf maatregelen treffen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt.

Wat doet de gemeente?
De gemeenten van district Maasland (Oss, Lith, Maasdonk en Bernheze) hebben hun krachten gebundeld en het project ‘Samen voor veilig’ opgestart. Om inbraken te voorkomen, bieden wij onze inwoners een gratis en vrijblijvend preventieadvies aan. Zo kunt u maatregelen treffen om de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk te maken.

De samenwerkende gemeenten in het district Maasland hebben preventieadviseurs ingeschakeld die met u een afspraak maken om uw woning grondig te inspecteren. De adviseur zal zich legitimeren. Tijdens de inspectie controleert de preventieadviseur onder andere het hang- en sluitwerk van ramen en deuren, de verlichting en of er voldoende zicht op de woning is van buitenaf. Na afloop van de inspectie ontvangt u een persoonlijk preventieadvies. Als u naar aanleiding van dit advies de zwakke plekken in uw woning wilt laten aanpassen, dan wijst een van onze preventieadviseurs u graag de weg naar een gecertificeerd bedrijf.

Geef inbrekers minder kans! Neem vandaag nog contact op voor een gratis en vrijblijvend advies. De gemeente Oss verzorgt voor het gehele district de aanmeldingen. U kunt zich aanmelden via de website van de gemeente Oss of via (0412) 62 90 10.
 

Wat doet de politie?
De politie Maasland verricht bij iedere woninginbraak een technisch sporenonderzoek en een uitgebreid buurtonderzoek. Daarnaast surveilleert de politie extra, zowel opvallend als in burger, vooral in wijken waar recentelijk veel is ingebroken.
 

Wat kunt u doen?
Geef inbrekers geen kans en bescherm uw huis en uw spullen. Op www.bernheze.org staat een checklist hoe u dit het beste kunt doen. Wilt u weten hoe veilig uw woning momenteel is? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van de preventieadviseurs.
Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details, zoals kenteken, merk en kleur van de auto, uiterlijke kenmerken en kleding van personen en bel direct de politie via (0900) 88 44 of (0800) 70 00 (Meld Misdaad Anoniem). In een acute noodsituatie kunt u uiteraard het alarmnummer 112 bellen.
Is er toch bij u ingebroken of is er een poging gedaan? Dan is het van belang dat u altijd aangifte doet. De politie kan dan een onderzoek instellen en gericht surveilleren. Ook kan met uw aangifte een aangehouden verdachte vervolgd worden. Meer informatie over inbraakpreventie vindt u op www.samentegeninbrekers.nl.