Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

politielogoPolitie controleert in wijk
De politie heeft woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur een controle gehouden in Heeswijk-Dinther. Deze controle maakt onderdeel uit van het najaarsoffensief woninginbraken.
In de Hoofdstraat, bij de brandweerkazerne, werden in totaal 190 voertuigen gecontroleerd.

 Burgers reageerden zeer positief op de controle. Er waren verder geen bijzonderheden.

 Waarom deze wijk

In Heeswijk-Dinther is de afgelopen maand oktober vijf maal ingebroken. In 2010 is hier 64 keer ingebroken. In 2009 was dat 41 keer.
(De politie Maasland heeft in 2010 in totaal 24 inbrekers aangehouden.)

 Offensief

Deze controle is gehouden in het kader van een speciaal offensief tegen woninginbraken onder de noemer 'Samen tegen inbrekers'. Inbrekers blijken vooral in de donkere maanden, als de avonden vroeg vallen toe te slaan. De politie is de komende maanden dan ook extra alert op woninginbrekers. Van het extra in de gaten houden van de bij de politie bekende inbrekers tot extra surveillance in wijken waar veel wordt ingebroken.

 Oproep aan inwoners

De politie doet ook een oproep naar alle inwoners om te helpen bij het voorkomen van woninginbraken. Bewoners worden opgeroepen verdachte personen, vreemde auto’s of situaties die zij niet vertrouwen direct te melden bij de politie via 0900-8844. Bij noodsituaties en heterdaad mogen zij uiteraard 112 bellen.

Daarnaast kunnen burgers preventieve maatregelen nemen zoals het zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en de woning goed afgesloten achterlaten als zij weggaan. Voor tips en informatie over het offensief in de strijd tegen woninginbrekers kunt u terecht op de speciale website www.samentegeninbrekers.nl.

 Bij de controle in Heeswijk-Dinther werden twee politieagenten ingezet. Zij kregen daarbij voor de tweede keer hulp van vijf leden van de vrijwillige brandweer Heeswijk-Dinther. De komende maanden houdt de politie meer van dergelijke controles in de regio Brabant-Noord.

 Voor meer informatie:

Stephanie van Erve-Cune
Doorkiesnummer: 073-6991911
Internetadres:  www.samentegeninbrekers.nl