Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

politieDe politie doet oproep naar alle inwoners van Bernheze om te helpen bij het voorkomen van woninginbraken. Bewoners worden opgeroepen verdachte personen, vreemde auto’s of situaties die zij niet vertrouwen direct te melden bij de politie via 112.
Daarnaast kunnen burgers preventieve maatregelen nemen zoals het zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en de woning goed afgesloten achterlaten als zij weggaan. Voor tips en informatie over het offensief in de strijd tegen woninginbrekers kunt u terecht op de speciale website www.samentegeninbrekers.nl

Bij de controles in Vorstenbosch en Heesch werden vier politieagenten en elf vrijwilligers van de dorpsraad (Vorstenbosch) en de ouderenbond (Heesch) ingezet. De komende maanden houdt de politie meer van dergelijke controles in de regio Brabant-Noord. 

Vorstenbosch/Heesch – De politie heeft samen met vrijwilligers woensdagavond 5 januari controles gehouden in Vorstenbosch en Heesch. Deze controles maken onderdeel uit van het offensief woninginbraken 'Samen tegen inbrekers'. 

Op de Meester Loeffenplein in Vorstenbosch werden in totaal 100 voertuigen gecontroleerd. Op de Krabbenhoek in Heesch werden 170 bestuurders gecontroleerd. Er zijn geen bijzonderheden aangetroffen, de bestuurders waren wel erg te spreken over de actie. 

Waarom deze wijken

In Heesch is in de maand december 2010 zeven maal ingebroken. In 2010 is hier 63 keer ingebroken. In 2009 was dat eveneens 63 keer. In Nistelrode is in de maand december 2010 driemaal ingebroken. In 2010 is hier 23 keer ingebroken. In 2009 was dat 40 keer. De politie Maasland heeft in 2010 27 inbrekers aangehouden.

Offensief

Deze controle is gehouden in het kader van een speciaal offensief tegen woninginbraken onder de noemer 'Samen tegen inbrekers'. Inbrekers blijken vooral in de donkere maanden, als de avonden vroeg vallen toe te slaan. De politie is de komende maanden dan ook extra alert op woninginbrekers. Van het extra in de gaten houden van de bij de politie bekende inbrekers tot extra surveillance in wijken waar veel wordt ingebroken.

Voor meer informatie:

Marieke Stuart

Doorkiesnummer: 073-6991911

Internetadres: www.samentegeninbrekers.nl