Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

politieEen 22-jarige Roemeen, die op 18 november 2010 werd aangehouden, wordt door politie Brabant-Noord en Openbaar Ministerie in verband gebracht met 43 (poging) woninginbraken. De man wordt ervan verdacht in de periode van mei tot en met november 2010 inbraken gepleegd te hebben in Veghel, Erp, Uden, Vorstenbosch, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Rosmalen, Berlicum en Schijndel. Hierbij werden ook verschillende personenauto's weggenomen.

Onderzoek
Door technische rechercheurs van de politie werden bij verschillende van deze inbraken sporen veiliggesteld, zoals DNA en schoensporen. Op 18 november 2010 is de verdachte op heterdaad betrapt in een auto, die weggenomen was bij een inbraak in Heeswijk-Dinther.
Bij onderzoek bleek dat van een tiental inbraken de sporen afkomstig waren van de aangehou-den man. Nog 33 andere inbraken konden in relatie worden gebracht met deze reeks. Onder andere, omdat zij in dezelfde buurt in dezelfde nacht en op dezelfde manier waren gepleegd.

Werkwijze
De verdachte zou zijn (poging) inbraken hebben gepleegd door gaatjes in openslaande ramen te boren. De inbreker boort dan een gat in het kozijn en weet via het gat handig met een haak het raam van binnenuit de openen. Bij een aantal inbraken wordt de man ook verdacht van het stelen van autosleutels, die vaak op een voor de hand liggende plaats te vinden waren. Een aantal auto's is teruggevonden, maar een deel blijft vermist. In een groot aantal gevallen is het binnendringen door middel van gaatjes boren te voorkomen door afsluitbare klinkjes op ramen te monteren en de sleutel ervan niet in het slot te laten zitten.

Vervolg
Op 1 maart 2011 vindt een pro formazitting plaats bij de rechtbank te 's-Hertogenbosch. De datum voor een inhoudelijke behandeling is nog niet bekend.

Wat kunt u doen aan preventie?
Preventieve maatregelen nemen, zoals het zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en natuur-lijk de woning goed afsluiten als u weggaat of de woning verlaat. Voor tips en informatie over het offensief in de strijd tegen woninginbrekers kunt u terecht op de speciale website www.samentegeninbrekers.nl.