Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

politieHet project 'Samen tegen inbrekers' loopt al enige tijd. Samen met gemeenten en burgers, wil de politie Brabant-Noord, het aantal inbraken en inbrekers terugdringen. De aanpak van woninginbrekers en het terugdringen van het aantal woninginbraken in de politieregio Brabant-Noord is één van de speerpunten van het korps. Wij investeren extra op deze aanpak, maar kunnen niet zonder meldingen van burgers. Van september 2010 tot met februari 2011, heeft de politie, onder andere door de informatie van oplettende burgers, 94 verdachten van woninginbraak aan kunnen houden. Bewustwording Een belangrijk onderdeel van de campagne is het bewustmaken van de inwoners van alle gemeenten van de politieregio Brabant-Noord.
Om hen te motiveren verdachte situaties tijdig aan de politie door te geven, valt er vanaf week 10 weer een pakkende ansichtkaart in (bijna) alle brievenbussen. Deze kaart, ondertekend door korpschef Miriam Barendse, is een initiatief van de politie Brabant-Noord en alle gemeenten in deze politieregio. De voorzijde van de kaart bevat één van de adviezen: bij twijfel, bel de politie!Verdachte situaties
Zien mensen iets verdachts in hun omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die ze niet vertrouwen? Dan moeten ze zoveel mogelijk details noteren en direct contact opnemen met de politie. Beter een keer te vaak bellen, dan belangrijke informatie niet met ons delen.Bij heterdaad en noodsituaties is de politie te bereiken via 112, bij verdachte situaties (achteraf) via 0900-8844.
Belt iemand per ongeluk het verkeerde nummer, dan wordt hij door de centralist doorgeschakeld. Tevens worden mensen op de kaart opgeroepen om zelf ook preventieactie(s) te ondernemen en te zorgen voor deugdelijke hang- en sluitwerk.Internetsite De website www.samentegeninbrekers.nl geeft actuele informatie. Het maakt inzichtelijk hoe een inbreker de keuze maakt bij welk huis in te breken. Wat is hengelen, gaatjes boren en flipperen? En belangrijker; hoe maken we het inbrekers moeilijker? Waarom kan men de huissleutel beter niet op het slot laten zitten? En hoe kun je met een simpele deurvergrendelaar, insluiping voorkomen? En een deurvergrendelaar helpt ook tegen hengelen, flipperen en gaatjes boren!Op deze site is nieuws te vinden over de acties van de politie, maar ook algemene preventietips en andere wetenswaardigheden over woninginbraken
Elke week worden de inbraken van de week ervoor in een overzichtelijke kaart op de site aangeboden. We zijn ook te volgen op Twitter via www.twitter.com/tegeninbrekers.
Bereikbaarheid politie 112: bij spoed, levensgevaar en verdachte situaties (heterdaad)0900-8844 (lokaal tarief): voor aangifte, vragen en meldingen (van verdachte situaties, achteraf) 0800-7000: voor Meld Misdaad Anoniemwww.politie.nl/brabant-noord voor internetaangifte en informatie over het korps en de wijkagentSamen zetten we de strijd tegen het dievengilde voort!