Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

politieEen 59-jarige vrouw is vrijdagmiddag om 17.15 uur slachtoffer geworden van een zogenaamde babbeltruc. De vrouw was thuis in haar appartement aan het Plein 1969 . Op dat moment ging haar deurbel en stond er een man aan de deur die aangaf van een zorgverzekeraar te zijn.

De man gaf aan dat ze zo snel mogelijk haar woning moest verlaten ivm een gaslek. Hij heeft haar geholpen om snel haar belangrijkste spullen te pakken. Toen ze al haar belangrijke zaken in een tas had gedaan pakte de man deze tas en ging er van door. In die tas zat een fors geldbedrag en andere belangrijke spullen. De vrouw was erg geëmotioneerd door het gebeuren en is opgevangen door familie.

De politie heeft de aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in. Het signalement van de dader is summier, een man van ongeveer 28 jaar, donker haar en gekleed in een spijkerbroek.
Op 6 december is in 's-Hertogenbosch een vrouw slachtoffer geworden van een soortgelijke babbeltruc.

De les die hieruit te halen is: doe nooit de deur open als u het niet vertrouwt of als het iemand is die u niet vertrouwt of niet kent. En als iemand dan iets belangrijks wil, zoals in dit geval melden dat er een gaslek is, moet die persoon zich kunnen legitimeren met een pas van het bedrijf, het liefst voordat u de deur geopend heeft.