Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

10287Zes inbraken in de regio zijn er natuurlijk zes te veel, maar de piek van de carnavalsdagen lijkt wat te luwen. Maar dat betekent niet dat inbrekers niet meer actief zijn. Alertheid op verdachte situaties in uw buurt blijft daarom geboden. Jammer genoeg zijn we er, alle inspanningen ten spijt, samen niet in geslaagd de inbraakcijfers rondom carnaval dit jaar flink te laten dalen.   Het aantal inbraken in Brabant-Noord in de week voorafgaande aan carnaval was vergelijkbaar met vorig jaar; 119 inbraken in 2012 ten opzichte van 122 inbraken in 2011. In de laatste dagen van en de dagen na carnaval werd tot nu toe 42 keer ingebroken.

Strijd gaat door
De politie gaat onverminderd door met de moeilijke strijd tegen woninginbrekers. We gaan door met wijkcontroles en onze bewustwordingscampagne. Wilt u dat wij inbrekers pakken? Zorg er dan voor dat we ze op heterdaad kunnen betrappen. Meld verdachte personen, vreemde auto’s of situaties direct bij de politie via 112. Daarnaast kunt u preventieve maatregelen nemen, zoals het zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en de woning goed afgesloten achterlaten als u weggaat.
Voor tips en informatie over het offensief in de strijd tegen woninginbrekers kunt u terecht op de speciale website www.samentegeninbrekers.nl of volg ons op Twitter: www.twitter.com/Tegeninbrekers. Ook op www.politiekeurmerkveiligwonen.nl vindt u preventietips.