Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

2014-06-01 BECOOp donderdag 19 juni organiseert de Bernhezer Energiecoöperatie BECO weer een E-café, dit keer in de Stuik in Vorstenbosch. Centraal staat Buurkracht, het concept waarbij buurtgenoten samen aan de slag gaan met

energiebesparing. In oktober vorig jaar is Buurkracht gestart in de gemeente Bernheze, en wel in Loosbroek. Daar heeft een enthousiaste kerngroep van bewoners, onder leiding van Beco-vrijwilliger John van Krieken, een informatieavond georganiseerd voor de inwoners van Loosbroek om Buurkracht onder de aandacht te brengen. Daar is door veel bewoners positief op gereageerd en inmiddels zijn er verschillende trajecten opgestart om te komen tot gezamenlijke energiebesparing.

Tijdens het energiecafé 19 juni zullen de vrijwilligers van BECO u hier meer over vertellen.

Maar wat is Buurkracht eigenlijk? Buurkracht is ontwikkeld door netwerkbeheerder Enexis,

de club die het gas en de elektriciteit bij u thuis aflevert. Enexis is een soort overheidsbedrijf dat vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid  initiatieven ontplooit om burgers er toe aan te zetten om samen aan energiebesparing te gaan doen. Buurkracht is één van die initiatieven, dat in steeds meer wijken in Nederland wordt gelanceerd. In Bernheze werkt Enexis samen met de BECO aan Buurkracht én doen dan met succes!

Energiebesparing kun je samen doen!

Buurkracht brengt bewoners van buurten bij elkaar om samen aan de slag te gaan met energiebesparing. Het samen doen met mensen uit je directe woonomgeving is belangrijk, want dit maakt het proces gemakkelijker, en waarschijnlijk ook goedkoper. Bovendien is de drempel om mee te doen lager als je weet dat je eigen buren ook mee doen! En niemand betaalt graag een hoge energierekening als hij weet dat zijn buren in een vergelijkbare woning veel minder betalen, gewoon omdat zij slim energie besparen! Tijdens het E-café wordt Buurkracht nader toegelicht en wordt ingegaan op de positieve resultaten die tot dusver in Loosbroek zijn geboekt. De BECO heeft vanuit meerdere kernen gehoord dat ook In Vorstenbosch belangstelling is om aan Buurkracht mee te doen, en daarom komt BECO naar u toe!

In het E-café zal ook worden ingegaan op de voor- en nadelen van de zogenaamde slimme meter, die de komende jaren in heel Bernheze de bestaande meter zal vervangen.  Er doen verhalen de ronde dat de slimme meter helemaal niet zo gunstig is voor bewoners, de hoogste tijd om misverstanden hieromtrent uit de wereld te helpen.

Graag begroeten wij u op 19 juni om 20.00 uur in de Stuik te Vorstenbosch voor weer een interessante BECO avond!