Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

becoOp Beco-energiecafé zet de Burgemeester de nieuwe BECO website online!

Burgemeester Marieke Moorman zal op dinsdagavond 9 september de nieuwe website van de Bernhezer Energiecoöperatie (BECO) lanceren tijdens het BECO-energiecafé. BECO komt met een nieuwe frisse site met veel toegankelijke informatie. Op dezelfde avond gaat het ook over het gebruik van warmtepompen. Deze duurzame manier van warmte opwekken wordt gepresenteerd door Joost van Lieshout van Stiebel-Eltron. Iedereen is welkom in het Willibrordcentrum (naast de Heeswijkse kerk in Heeswijk-Dinther). Gratis entree. Aanvang 20.00 uur.

Aan de nieuwe site is achter de schermen geruime tijd hard gewerkt. Het resultaat mag er zijn. Met extra toevoegingen is er meer en duidelijke informatie beschikbaar over BECO en duurzame energie. Zo zit er bijvoorbeeld een rekenmodel op voor de aanschaf van zonnepanelen waarmee iedereen zelf kan berekenen of het interessant is om ze aan te schaffen. Ook is er informatie over de energiekoffer die u, nadat u lid bent geworden, tijdelijk in bruikleen krijgt en waarmee u direct energie en kosten kunt besparen. Via de website stelt BECO u ook in de gelegenheid om een vergelijking tussen energieleveranciers te maken, waarna u kunt beslissen om over te stappen. Maar er is nog veel meer op de BECO website te ontdekken, zoals de inmiddels 3 Buurkracht initiatieven.

De site vanaf 21.30 uur door iedereen te bekijken: www.bernhezerenergie.nl.

Warmtepompen worden steeds slimmer en efficiënter.

Om 20.00 uur begint de avond met informatie over warmtepompen. Het gebruik van warmtepompen zal steeds groter worden. Warmtepompen zijn uitermate geschikt voor zowel de verwarming – als de koeling van een woning, utiliteitsbouw of een industrieel proces. Warmtepompen onttrekken warmte uit de omgevingslucht, aarde of het grondwater. Door toevoeging van compressie-energie wordt deze lage temperatuur omgezet in warmte met een hoge temperatuur. Het energetisch rendement van de warmteproductie met een warmtepomp is aanzienlijk hoger dan die van CV-ketels. Er zijn weinig tot geen fossiele brandstoffen nodig en daardoor veroorzaken ze nauwelijks milieubelasting. Omdat BECO naar optimale duurzaamheid streeft willen zij u graag uitgebreid informeren over deze duurzame manier van warmte opwekking.