Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

becoAls het aan BECO ligt, krijgen de inwoners van Bernheze in 2015 een eigen energiebedrijf. "Helemaal van ons, echt onafhankelijk, helemaal vóór ons en eerlijke groene stroom", dat is wat BECO wil, "ons eigen energiebedrijf". Op 16 oktober om 20.00 uur bij Kerkzicht in Loosbroek zal tijdens het Energiecafé van BECO het verhaal uit de doeken gedaan worden.

"Eindelijk kunnen we het er goed over hebben," zegt Peer Verkuijlen, voorzitter van BECO. "Als BECO willen we met en voor onze leden zorgen voor duurzame energie, goed betaalbaar en als het kan al zoveel mogelijk in Bernheze opgewekt. We willen echt onafhankelijk worden van de grote energiejongens waar we geen zicht of grip op hebben. We zien nu kansen om dat nu in eigen hand te nemen. We willen kunnen zeggen 'onze stroom is hartstikke groen en van ons'. Dat willen we bereiken, voor onszelf en onze kinderen. Met een aantal deskundige mensen en met steun van de gemeente wordt er hard aan gewerkt om dat in januari 2015 mogelijk te maken. Alle leden en inwoners van Bernheze maar ook bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen meedoen en gegarandeerd 100% duurzame groene stroom afnemen van BECO. Dat is de inzet."

BECO (Bernhezer Energiecoöperatie) is een coöperatie waar de leden het echt voor het zeggen hebben en ook (mede)eigenaar zijn. Als inwoners van de gemeente Bernheze zijn we zelf verantwoordelijk voor onze leefomgeving, voor nu en later. De coöperatie heeft geen winstoogmerk, waardoor verdiensten terug zullen vloeien naar de aangesloten leden.

Meedoen? Meepraten? Inschrijven? Benieuwd naar uw aanbod?
Kom op donderdag 16 oktober luisteren en meepraten over deze unieke mogelijkheid.
Zaal Kerkzicht in Loosbroek, 16 oktober, aanvang 20.00 uur.