Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Logo_Besparen_met_kortingZeven gemeenten uit de regio, waaronder Bernheze, zetten samen met Brabantse winkeliers een actie voor energiezuinige witgoedapparatuur op touw. In de actieperiode van 2 oktober tot en met 13 november 2010 geldt aantrekkelijke korting op zeer energiezuinige wassers en koelers. Dat is dus écht energie besparen met korting!

Actie
Gemiddeld genomen is een apparaat met energielabel A zo’n 45% zuiniger dan een apparaat met label D of E. Op een energielabel is het energieverbruik van apparaten in één oogopslag te zien. De indeling loopt van A tot en met G, waarbij A de minste en G de meeste energie verbruikt. Voor koelkasten, vriezers en wasmachines bestaan zelfs hogere klassen (AA en AAA). De actie Besparen met Korting voor energiezuinig witgoed geldt voor wasmachines, afwasmachines, drogers, koelkasten en vriezers met een groen energielabel. De actie wordt uitgevoerd samen met een twintigtal winkeliers uit de regio. 

Meer informatie
De deelnemende gemeenten aan de actie zijn: gemeenten Bernheze, Boxmeer, Cuijk, Uden, Veghel, Oss en Sint-Oedenrode. Op de website www.brabantsgroen.nl staat welke winkeliers meedoen aan de actie Besparen met Korting tijdens de Energiebeparingsweken.