Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

041011_zonnepanelen1Een lang gekoesterde wens van de Wereldwinkel Heeswijk-Dinther ging eind vorig jaar in vervulling. Het project “zonne-energie voor eerlijke handel” was een van de 16 genomineerden voor het Coöperatief Dividend van Rabobank Bernheze Maasland. Dankzij de vele stemmen van de leden van de Rabobank ontving de Wereldwinkel een bedrag van € 8.500,00 en kon het project opgestart worden.

In het voorjaar werden de zonnepanelen besteld en levering vond na de zomervakantie plaats. Om de kosten te drukken ging het bestuur van de Wereldwinkel op zoek naar enkele handige mannen die ondersteuning wilden bieden bij het installeren van de zonnepanelen. Gerard Snelders en Frans van Venrooij, die al eerder hulp hadden geboden bij de grote verbouwing van de Wereldwinkel enkele jaren geleden, waren bereid ook deze keer ondersteuning te bieden.

Op zaterdag 1 oktober ging het project van start onder leiding van Anke van Leeuwen, voorzitter van de Wereldwinkel. Gerard, Frans en Anke kregen bij de werkzaamheden ook nog ondersteuning van Tonny Jacobs, vrijwilliger bij de Wereldwinkel en Twan van Lierop, partner van een van de vrijwilligsters.Afgelopen zaterdag gaat de geschiedenis in als de warmste 1 oktober ooit en dat hebben de vrijwilligers geweten.  Het dak waarop de panelen gelegd moesten worden ligt niet voor niets aan de zonzijde en daar liep de temperatuur al snel op tot boven de 25º. De nodige zweetdruppels moesten worden weggeveegd maar aan het eind van de middag zag het dak er dan ook schitterend uit. Helaas zijn de zonnepanelen vanaf de wegzijde niet te zien maar zodra de panelen aangesloten worden op het netwerk van Essent zal de Wereldwinkel zeker nog van zich laten horen. Zij informeren u hierover in via deze website. Foto’s van de installatie zijn te bekijken op: www.heeswijkdinther.wereldwinkel.nl.