Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

becoInformatieavond over lokale energie

Energie wordt de komende jaren steeds duurder. Bovendien putten onze energiebronnen uit. In Bernheze is er daarom een groep mensen bezig met de oprichting van een eigen energiecoöperatie.

Bent u ook geïnteresseerd in betaalbare duurzame en eigen energie? Kom dan op woensdag 19 september 2012 naar de informatiebijeenkomst in Lunenburg in Loosbroek, aanvang 19.30 uur.
Bij de Bernhezer Energie coöperatie vormen inwoners van de gemeente zelf een coöperatie. Een nieuw concept voor de gemeente Bernheze dat elders in Nederland ook in diverse gemeenten gestalte krijgt. Er is een werkbestuur waarvan Peer Verkuijlen, Richard Roefs en Christianne Derikx deel uitmaken. In totaal zitten er nu ongeveer 15 enthousiaste ondernemers en particulieren in de initiatiefgroep. De gemeente Bernheze en ook de Rabobank
zijn vertegenwoordigd en ondersteunen het initiatief.
De belangrijkste doelen zijn om meer gebruik te maken van duurzame energie, meer bewustwording en vooral ook energie betaalbaar houden.

De initiatiefgroep bestaat uit: Peer Verkuijlen, Joep Kok, Geertje van der Stappen, Jos van de Hurk, Hans van der Pas, Herman Krol, Christianne Derikx, Anthony van Bakel, Richard Roefs, Toine van der Heijden, Dick Rakhorst, Marti
Thijssen en Wim van Lith.
Geïnteresseerd in wat lokale energie voor u kan betekenen? Kom naar de informatieavond in Loosbroek. Voor nadere informatie: www.bernhezerenergie.nl .
Marti Thijssen, melkveehouder: “Als we de aarde door willen geven aan de kinderen van onze kinderen zal uurzaamheid op een hoger niveau moeten komen te staan, samenwerken is er een van.”
Toine van der Heijden, Samenwerkende Ondernemingsvereningingen Bernheze: “Als ondernemersvereniging zijn wij al
een tijd bezig om gezamenlijk energie in te kopen. Het zou mooi zijn om dit breder te trekken naar de gehele Bernhezer bevolking. Niet alleen gezamelijke inkoop maar ook gezamenlijk produceren.”