130131-MTC-werkoverlegOp 31 januari is het tien jaar geleden dat Mike Bosch startte met het Medisch Trainings Centrum Bernheze. ”Ik weet het nog goed” vertelt Mike: “Het was een vrijdagmiddag, Thomas en Tijn, mijn twee zoons - ze zijn nu 16 en 14 jaar oud - hebben het lint doorgeknipt. Het was een drukke receptie en een veelbelovend begin van een spannende onderneming.”

Ondernemerschap
Mike werkte eerst als fysiotherapeut in het ziekenhuis in Den Bosch. “Op zich een degelijke en zekere baan, maar ik zag ook dat er te weinig faciliteiten waren voor patiënten om te revalideren”, vertelt hij. “Dus toen heb ik de keuze gemaakt voor me zelf te beginnen. Het ondernemersbloed zit in de familie. Veel neven en nichten hebben een eigen bedrijf en mijn vader heeft jarenlang een verzekeringskantoor geleid. Maar toch, het was in het begin mentaal en fysiek een zware belasting. Ik had ook nog geen ziekenfondscontract. Pas na anderhalf jaar mocht ik ook VGZ- en CZ-cliënten behandelen. Dat was wel een opluchting”.

Ruim aanbod
In de loop der jaren zijn er veel nevenactiviteiten opgestart. Manuele therapie, fitkids, spinning, ouderengym, oedeemtherapie, behandelingen voor reuma- en longpatiënten, en ook oncologische en ex-kankerpatiënten worden op maat begeleid. Per week komen er 300 tot 400 fitnessklanten trainen. Mike: “Het ondernemingsplan dat ik 10 jaar geleden bij de bank heb neergelegd is gelukt. Dat geeft veel voldoening. Ik ben er trots op.”

Overleg
“Nu zijn er 8 mensen in dienst vanuit allerlei disciplines. Overleg is heel belangrijk. Dat doen we iedere maandag om 12 uur en nu kan ik ook eens op tijd naar huis. De eerst twee jaar was ik alleen en werkte ik iedere dag van 8 tot half elf. Op een avond deed zich de gelegenheid voor dat ik eerder weg kon en toen ben ik naar de  voetbaltraining van mijn zoon Thomas gaan kijken. Die was gewend dat zijn vader tot laat in de avond werkte. Hij was dan ook helemaal in paniek toen hij me zag en dacht dat er iets ergs was gebeurd.”

Nieuwe plannen
Een maand geleden kocht Mike het naastgelegen pand van Van Eerd. “100 vierkante meter erbij. Dat is wel nodig,”vervolgt hij. “De fysioruimte wordt uitgebreid en ook krijgen andere paramedische disciplines, zoals kinderfysiotherapie, een diëtiste en een chiropraktiker de gelegenheid zich hier te vestigen”.

Feestweek 31 januari – 9 februari
Op 31 januari start de feestweek. Inschrijven is tijdens deze week gratis en alle klanten ontvangen een passend presentje.

Tekst: Jacques Worms
Foto: Piet van Helvoort