101229-lvdv-ruilactieHeeswijk_12"De actie is meer dan geslaagd!". Tevreden kijken C1000 eigenaar Will Janssen en vv Heeswijk-voorzitter Peer Verkuijlen tijdens de ruilavond van de C1000 voetbalplaatjes om zich heen. Ongeveer 75 jeugdleden en hun ouders banen zich een weg langs de tafels, met daarin allerlei voetbalplaatjes van vv Heeswijk. Iedereen is op zoek naar de ontbrekende 'sterren' in de verzameling. De ruilactie vandaag duurt tot ca. 20.00 uur en daarna worden veel seniorenleden verwacht om hun verzameling compleet te maken.

Will Janssen kijkt tevreden terug op de actie, die vanaf begin november de aandacht van het winkelend publiek en de gemoederen bij heel veel kinderen van rksv Avesteyn en vv Heeswijk, domineerden. Bij de aankoop van € 15,00 boodschappen kon een zakje voetbalplaatjes worden verkregen bij de kassa van de C1000 supermarkt aan het Plein 1969 in Heeswijk-Dinther. Een hele rage ontkende zich in het dorp, naar het voorbeeld van omringende dorpen, die al een dergelijke actie hadden meegemaakt.

"De aanloop naar onze winkel is flink toegenomen. We kunnen tevreden terugkijken op het behaalde resultaat",  aldus Janssen. Peer Verkuijlen vult aan: "Prachtig om te zien wat het binnen de club teweeg heeft gebracht. Er zijn door de voetbalplaatjes heel veel nieuwe verbindingen gelegd. Het heeft de verbondenheid in de club bevorderd. Daarnaast heeft het ons ook financieel aardig wat opgeleverd en dat konden we met de vernieuwbouw van onze kantine heel goed gebruiken".  Verkuijlen blikt samen met Janssen nog eens tevreden de zaal rond. Veel kinderen, maar vooral veel vaders moeders houden zich met de ruilhandel bezig. In no-time klinkt het "Ik heb mijn boek vol!" door de Heeswijkse kantine.

De ruilavond staat gepland tot 20.00 uur, maar of dan iedereen alles bij elkaar heeft is nog de vraag. Gelukkig komen er ook nog veel seniorenleden deze avond naar de kantine om plaatjes te ruilen. Willy van Schayk, duizendpoot bij de jeugd van vv Heeswijk, ontvangt iedereen bij de entree en wijst de weg. Hij zorgt er persoonlijk voor dat iedereen de juiste plaatjes in zijn/haar bezit krijgt. En als dat niet lukt zorgt hij er persoonlijk voor dat ze bij je in de brievenbus worden bezorgd, kan de fotograaf/redacteur van Hadeejer.nl uit eigen ervaring vertellen.

Wat zullen we ze straks in het nieuwe jaar missen....de C1000 voetbalplaatjes van vv Heeswijk en rksv Avesteyn. De leden van beide verenigingen hebben een uniek document aan de boekenkast kunnen toevoegen. Voorzitter Peer Verkuijlen is trots dat zijn vereniging dit boekwerk aan haar leden via deze actie heeft kunnen aanbieden. "Volgend jaar bestaan we 60 jaar. Ieder lid kan een boek met alle leden van dit jubileumjaar in zijn bezit hebben. Dat is toch een prachtig jubileumcadeau!" En vol trots voegt hij toe: "Op 14 mei 2011 opent vv Heeswijk haar kantine met een wedstrijd van het eerste team tegen Legendary PSV".  
Dat moet het toetje op het jubileumjaar van de Heeswijkse vereniging worden.