110110-wvdl-dinthers_raadhuis_07Deze maand is er in het oude Raadhuis in Dinther een Bed and Breakfast geopend. Vandaag mocht de webredactie van Hadeejer alvast als een van de eersten een kijkje nemen.

De groene lampjes in de ramen geven aan dat er slaapplekken zijn, maar verder geeft het statige oude pand niks prijs van wat zich op de begane grond bevindt. Uiteraard schept het Raadhuis wel verwachtingen en die zijn waargemaakt.

Aan het einde van de traditionele gang bevinden zich links en rechts een suite. “de veldwachter” en “de ambtenaar” genaamd. Deze staan symbool voor de politieagent en de belastinginner die vroeger in het gebouw hun werkbasis hadden. Het zijn ruime kamers, met prachtige design badkamers, grote flatscreentv’s en zelfs een wii voor de liefhebber. De kamers ademen luxe en nodigen uit tot ontspanning. In het midden van de gang is een kleine gedeelde keuken gebouwd met alle voorzieningen om een lekker ontbijtje te maken. (Leuk feitje: het nieuwe interieur en de fotoschilderijen zijn allemaal afkomstig uit Heeswijk, Dinther en Loosbroek.)

Het is amusant om te zien dat er gespeeld is met oude aanwezige elementen. De kluis van de ambtenaar is namelijk in ere gehouden in de badkamer en ook het wachtbankje en het politieluik zijn nog terug te zien. De trouw/vergaderzaal bovenin het Raadhuis stamt ook nog uit eigen tijd en vormt een mooie combinatie met het B&B. Kortom het is een uniek plekje voor een ieder om de nacht eens door te brengen op vijfsterren niveau. Van bruidsparen tot zakenlieden, van gezinnen tot een oudere echtpaar op zoek naar een rustige uitvalsbasis om de omgeving te bezoeken.

Voor meer informatie bezoek eens de eigen website.

www.raadhuisdinther.nl (vanaf 11-01-2011 online)

Het Raadhuis is aangesloten bij bedandbreakfast.nl en het VVV.

Tekst: Merlijn van der Wijst.
Foto's :Wim van der Lubbe