Mi_cantoIn de Abdijkerk van Heeswijk vond vandaag het jubileumconcert van Kamerkoor Mi Canto plaats ter gelegenheid van het twintig jarig bestaan van het koor. De accommodatie van de Abdijkerk leent zich geweldig voor zo’n concert.
meer fotos

 De prachtige kerk en de akoestiek maakten voor de volle abdijkerk het luisteren naar het concert een lust voor oog en oor.

 

Mi Canto had voor dit jubileum voor Latijns-Amerikaanse muziek gekozen. Het plezier en de passie straalde  tijdens het optreden af van zowel dirigent als koorleden. Dit werd nog eens extra benadrukt en ondersteund door  de tenoren Wim Stokwielder en Peter van Aerts. De bekende Misa Criolla waarvan o.a. Kyrie, Gloria en Credo werden opgevoerd, kwam daardoor nog beter tot zijn recht.

Naast deze Misa Criolla werden Peruaanse, Mexicaanse en Argentijnse volks- en andere liederen  gepresenteerd. En als je aan Latijns-Amerika  en bijvoorbeeld Argentinië denkt dan komt er natuurlijk meteen een associatie met de tangomuziek en de accordeon. De accordeons waren aanwezig in “Torkest” waarin zo’n 25 gevorderde accordionisten, inclusief slagwerker, de Latijns-Amerikaanse muziek passievol lieten klinken. Het Veghelse “Torkest” staat al jaren onder leiding van Henk Tiebosch.

 

Behalve luisteren naar al dit moois heeft Mi Canto ook besloten de netto opbrengsten van de concerten te schenken aan de Stichting Hope. www.stichtinghope.org Deze organisatie zet zich in voor de verbetering van de leefomstandigheden van de Hoogland-indianen in de Peruaanse Andes.

 

Het was dus een mooie zondagmiddag. Het enige vreemde aan zo een middag is dat ‘je er jammer genoeg zo weinig HaDeejers ziet’, zoals een van de bezoekers opmerkte.

 

Tekst: Noor Dohmen-Loeffen.