Cultuur

expo2015Natuurtheater De Kersouwe is a.s. zondag 10 mei van voor de 10e keer het decor voor de jaarlijkse foto-expositie van FC-Bernheze.

Vanaf de entree kom je als bezoeker langs een veertigtal foto’s met een oranje stoel. Met veel creativiteit hebben de fotografen voor heel veel variatie gezorgd.

In het kleine theater hangt een groot doek van 27 m x 1.20 m met 86 foto's van 25 leden, dat eerder is geëxposeerd t.g.v. 70 jaar Bevrijding Heeswijk-Dinther-Loosbroek. Thema’s zijn: gevangenschap, bevrijding, vrijheid.

In de kiosk hangen 52 foto’s aan een ketting. Elke fotograaf liet zich als schakel van de ketting inspireren door de vorige schakel.

Verspreid over het hele terrein presenteren enkele tientallen leden hun foto’s in een eigen mini-expositie.

Voor de moeders is er koffie, voor de kinderen een fotopuzzeltocht. Moeders en kinderen kunnen een portretfoto van zich laten maken.

Kortom, een bijzonder gevarieerd programma van 10.30 tot 17.00 uur.

Tekst: Piet van Helvoort

150223-jvdb-Laverhof 01Wederom is er in Laverhof een expositie van schilderijen, gemaakt door cursisten van de Eijnderic. De expositie bestaat uit een verscheidenheid aan werken en technieken. De exposanten zijn: Tiny van der Aa, Berna van Beek, Jan van Berkel, Nel van den Boom, Ellen Breithor, Netty Keij, Adrie Slappendel en Saskia Verhoeven. Klik hier voor foto's.

Tot 26 mei zijn hun schilderijen te bewonderen in Laverhof, Zijlstraat 1 te Heeswijk. Kom even binnenlopen. U bent van harte welkom.

Foto’s: Jan van den Bosch

Tekst: ingezonden door cursist

140806-cvdh-Hilaria 03Theatergroep Hilaria kwam woensdagmiddag met knotsgekke kolder in het natuurtheater de Kersouwe, circusgoochelen en live muziek. 
Schuimrubberen honden zoals een poedel, Afghaanse windhond, teckels, ook uit het buitenland, zoals Turkije en zelfs uit Argentinië. Klik hier voor foto's.
Deze 2 artiesten uit Den Haag, soms bijgestaan door vrijwilligers uit het publiek werden flink beloond door welgemeend applaus.
Tussen de buien door een geweldige show. Na afloop kon je nog uitleg krijgen over hoe de honden gemaakt waren, en hoe je ze moest behandelen.
 

Tekst en foto’s: Corrie van der Heijden

140524-ine 1280x768Dit kom je tegen als je door de Lariestraat heen komt.
Een kleine gratis ‘straat’bibliotheek waaruit je een boek mag meenemen. Voor elk wat wils om daarna lekker in een luie stoel van te genieten. En je hoeft het niet meer in te gaan leveren!
Hoe vaak komt een uitgelezen boek niet in de kast te staan en wordt daarna niet meer aangekeken en staat dan alleen nog maar stoffig te worden?
Er hangt al een bedankbriefje van een voorbijgangster op, die zegt dat het haar dag weer vrolijk maakt dit initiatief en dat ze twee boekjes heeft meegenomen.

Tekst en foto : Ine Zonneveld

thumb LogoFilmWoensdag 12 maart sluit de voorverkoop voor de DVD van de film, die de stichting HaDee 24/24 op 24 april gaat opnemen. Ook de voorverkoop voor kaarten voor de premierevoorstelling sluit op dezelfde dag. U heeft dus nog maar beperkt de tijd om de kaart in te sturen die u in d'n Hadeejer van februari vond bijgesloten en € 2,50 te besparen per DVD of kaartje. De ingevulde machtigingskaart kunt u in de daarvoor bestemde box stoppen bij een van de inleveradressen in Heeswijk-Dinther.

Lees meer: Voorverkoop sluit bijna

310219-jvdb-Heemlezing 01 1280x768Presentatie over brede en kritische blik op monumenten.
Op dinsdag 19 februari j.l. wierp Rien de Visser tijdens zijn presentatie in de heemkamer van de Wojstap in Heeswijk-Dinther niet alleen een brede blik op erfgoed, ook de knuppel in het gemeentelijk ‘monumentenhok’. In zijn voordracht ‘Buitengewone Buitenplaatsen’ Pas op! Monumentenzorg kan dodelijk zijn voor erfgoed’ passeren de meest uiteenlopende cultuurbiotopen als ‘buitenplaats’ de revue, waarvan veel bij monumentenzorg niet in beeld is.

Lees meer: Buitengewone Buitenplaatsen

130213-phe-Askruisje 5Na een periode van uitbundigheid met carnaval is nu een tijd gekomen van bezinning.  Om dit te benadrukken zijn ook Prinses Marianne en haar gevolg vanavond naar de kerk gekomen om een askruisje te halen.

Lees meer: Askruisje voor Prinses...

 121201-phe-100e HaDeejer  3Deze week is de 100e editie van D'n HaDeejer bij elke inwoner aan huis bezorgd. Een schitterende uitgave, boordevol interessante verhalen en foto's. Ter gelegenheid hiervan is in de Bibliotheek een expositie ingericht.

Lees meer: 100ste HaDeejer

120925-phe-Wojstap  4De Gemertse historicus Simon van Wetten hield vanavond een boeiende lezing over Brabant in de Franse Tijd van 1794-1813. In de heemkamer van de Wojstap maakte hij de tientallen belangstellenden duidelijk hoeveel veranderingen het Franse bewind in die jaren in Brabant, HaDee en Nederland teweeg heeft gebracht. Nederland werd de Bataafsche Republiek, waardoor Brabant geen generaliteitsland meer was.

Lees meer: HaDee in de Franse Tijd

stef bos_060Het kleine theater van de Kersouwe was volledig uitverkocht voor de voorstelling van Stef Bos & Band. Maar liefst 560 plaatsbewijzen zijn er verkocht en iedereen moest dan ook , ondanks de tropische temperaturen, zoveel mogelijk inschuiven. Een groot compliment voor natuurtheater de Kersouwe die voor de zoveelste week een optreden weet te verzorgen van een groots artiest.
 

120814-jvdb-expo bernezorg 02Op dit moment wordt er bij BerneZorg een expositie gehouden van 2 medewerkers van deze organisatie.
Het zijn Ans van Aar en Thea van de Pas. De expositie loopt van 14 augustus tot 1 oktober. Beiden zijn al een flink aantal jaren werkzaam bij BerneZorg en hebben dezelfde passie voor schilderen.

Lees meer: Expositie BerneZorg

les Misèrables_028Regisseur Harold Schraven weet als geen ander optimaal gebruik te maken van het prachtige natuurtheater de Kersouwe en het publiek steeds opnieuw te verrassen tijdens de voorstelling van Les Misèrables. Dat bleek ook maar weer gisteravond in de bossen van Heeswijk!