les Misèrables_028Regisseur Harold Schraven weet als geen ander optimaal gebruik te maken van het prachtige natuurtheater de Kersouwe en het publiek steeds opnieuw te verrassen tijdens de voorstelling van Les Misèrables. Dat bleek ook maar weer gisteravond in de bossen van Heeswijk!
 
Theatergroep De Kersouwe brengt het wereldberoemde verhaal naar de roman van Victor Hugo in een moderne versie. Het oorspronkelijke verhaal neemt met regelmaat een sprong naar de tijd van nu. Zo sterft bijvoorbeeld de moeder van Cosette aan Q-koorts.
Ook de composities en de muziek is heel verrassend gekozen door de muzikale leider Katja Brooijmans.
 
Op deze prachtige zomeravond heeft een zeer groot publiek de Olympische Spelen verruild voor een avond genieten van een spectaculair muziektheater. En dat was zeker een goede beslissing!
In drie uur tijd werd je meegenomen, door meer dan zeventig spelers, in de wereld van recht en onrecht, van macht en onmacht, van verdriet en vreugde, van overleven en strijd.
De barricade op voor een betere wereld !!!
 
Er zijn nog voorstellingen te zien op zondagmiddag 12-19 en 26 augustus ( 14.30) en op vrijdagavond 17 en 24 augustus ( 20.30)

Tekst en foto’s :  Ine Zonneveld