stef bos_060Het kleine theater van de Kersouwe was volledig uitverkocht voor de voorstelling van Stef Bos & Band. Maar liefst 560 plaatsbewijzen zijn er verkocht en iedereen moest dan ook , ondanks de tropische temperaturen, zoveel mogelijk inschuiven. Een groot compliment voor natuurtheater de Kersouwe die voor de zoveelste week een optreden weet te verzorgen van een groots artiest.
 
Zanger- en liedjesschrijver Stef Bos hoopt met zijn liedjes iets los te maken bij het publiek. ‘Bij een optreden moeten mensen naar buiten gaan, zoals ik zelf ook graag naar buiten ga: hun leven moet één graad van richting veranderen! Toepasselijker kan het ook bijna niet, dan dat dit optreden zich in een openluchttheater afspeelt. Bos is verder een uitstekende babbelaar, die al zijn liedjes toelicht met het waargebeurde verhaal, waar zijn tekst dan op gebaseerd is. En de prachtige uitspraken die hij er steeds doorheen weeft en waar je lang en diep over kunt nadenken, zoals bijvoorbeeld: ‘Pessimisme is spreken over de toekomst in een té korte tijd’, je moet kijken naar een veel groter verband. Hij keert zich ook tegen het verlangen naar meer, meer en meer. ‘Op televisie zien we zoveel nare beelden, dat je soms nauwelijks meer ziet dat je eigen vrouw naast je zit’.
 
Nieuwe liedjes en oude liedjes, soms in een ander jasje, wisselden elkaar af. En na de pauze kreeg de horeca een extra boost, doordat hij het publiek probeerde te verleiden om na afloop toch nog even het glas te heffen met elkaar. Met het overbekende lied ‘Nog een glas wodka, iets warms voor mijn hart, nog een glas wodka, dan gaan we dansen…. ’ wist hij dan ook het hele publiek in beweging te brengen. Het overweldigende applaus aan het einde van de voorstelling, zorgde nog voor een heerlijk toetje. En zo vertrok iedereen, tegen middernacht, weer door een tropisch ‘Bos’ huiswaarts.
Een compliment voor alle vrijwilligers van de Kersouwe, die door hun inzet dit allemaal weten mogelijk te maken…de kassa, de kussentjes, kaartjes scannen, parkeerwachters, horeca, ehbo, opruimers, muntverkopers enz enz…….
 
Volgende Buiten.Gewoon.Muziek optredens zijn nog ( zie ook www.kersouwe.nl) :
Gerard van Maasakkers zaterdag 25 augustus 21u
Eefje de Visser vrijdag 31 augustus 21u
Marco V zaterdag 1 september 19u
Bløf zaterdag 8 september 21u …uitverkocht
 
Tekst en foto’s : Ine Zonneveld